Hopp til innholdet

Fondssparing i OBOS-banken

Snart vil kunder i OBOS-banken få mulighet til å spare i fond.

 

Kundene har talt! I en undersøkelse gjort blant våre kunder våren 2018, var det et stort ønske om å spare i fond. Vi har siden den tid jobbet med å få på plass en løsning, og nå ser det ut til at ønsket blir en realitet i løpet av høsten.

Kunder i OBOS-banken vil få mulighet til å spare i fond via vår samarbeidspartner Norne - som er et fullservice verdipapirforetak. 

Fondssparing er et godt alternativ for deg som vil spare langsiktig. Du har full oversikt, og bestemmer selv hvilke fond du vil investere i, og når du vil kjøpe eller selge. Inngang til fondsløsningen vil finnes i nettbanken og i mobilbanken.

Selvbetjent løsning

Det vil alltid være en risiko forbundet med sparing i fond. For å sette deg mest mulig inn i hva det vil si å spare i verdipapirfond, kan du gjerne lese gjennom "Den lille fondshåndboken" (ekstern side). I tillegg bør du lese nøye gjennom informasjonen om hvert fond du eventuelt ønsker å investere i. Fondsløsningen vil være fullstendig selvbetjent, noe som innebærer at det er opp til deg å ta egne kjøps- og salgsvurderinger. 

Vi gleder oss til å kunne tilby løsningen snart, og kommer med mer informasjon. Følg med!

Spørsmål til fondsløsningen:

Hvilke fond vil dere tilby?

Det vil være en liste over de forskjellige fondene. 

Tilbyr dere enkeltaksjer?

Nei, ikke per nå. Vi ser på mulighetene for å kunne tilby aksjehandel i fremtiden.

Kan jeg få rådgivning om kjøp og salg av fond?

Fondsløsningen vi har gått for er en selvbetjent løsning, og vi tilbyr derfor ikke rådgivning. For å sikre dine rettigheter, er det strenge regler for hvem som kan gi rådgivning om verdipapirsparing. Våre rådgivere vil kunne hjelpe deg med det tekniske, men ikke gi kjøps- og salgsråd, informasjon om produkter eller hvor mye du bør investere. 

Må jeg være kunde for å kjøpe fond?

Ja, du må være kunde. Tilgang til fondsløsningen vil finnes i nettbanken. Skal du ha nettbank hos oss, må du være registrert som kunde.

Må jeg være OBOS-medlem for å kjøpe fond?

Nei, det er ingen krav om at du må være medlem (selv om medlemmer får de beste spare- og lånerentene i OBOS-banken).

Når kommer dere med fondsløsningen?

Vi har ingen spesifikk dato, men tjenesten blir tilgjengelig i løpet av høsten om alt går som planlagt.