Hopp til innholdet

Fakta om OBOS-banken

Dette er banken som er opptatt av å oppfylle boligdrømmer. Vi tilbyr lån, sparing, brukskonto og andre banktjenester til både privatpersoner og boligselskaper.

OBOS har tilbudt sparing til medlemmer helt siden selskapet ble etablert i 1929. Det mange kanskje ikke er klar over, er at finansiering av boligene stod nesten like sentralt som utbygging. På den tiden var sparelaget en helt essensiell faktor i boligsamvirket. Arbeiderklassen fikk ikke lån i vanlige banker frem til Husbanken kom på banen.

Frem til 2013 drev vi utlånspraksis som "OBOS Lån og Spar" med enkle innskudd og utlån. Vi hadde ingen mulighet til å tilby dagligbanktjenester. Den regulatoriske utviklingen skjøt heldigvis fart etter finanskrisen. Det ble et stort behov for å gi kundene bedre og flere tjenester. OBOS’ utlåns- og sparevirksomhet søkte derfor konsesjon om å bli en ordinær bank. 

I november 2013 ble OBOS-banken etablert og all låne- og sparevirksomhet tilbys nå gjennom OBOS-banken. Banken er åpen for alle, men det er OBOS-medlemmene som får ekstra gode betingelser.

Glad familie i bakgården

Enkelt og ukomplisert for medlemmene

OBOS-banken er en digital bank slik at du kan ordne det meste selv uten å måtte tenke på åpningstider. Bruk nettbanken eller mobilbanken, så har du banken i lommen til enhver tid. Skulle du ha behov for å kontakte oss, er vi bare en telefon eller melding unna. 

Ikke bare skal vi være best på dagligbank, men vi skal også oppfylle boligdrømmer. Derfor setter vi ekstra stor pris på at mange som kjøper bolig av OBOS også velger finansiering i OBOS-banken. Vi skal til enhver tid være konkurransedyktige på pris over tid.

Kundene våre bor over hele landet, og selvfølgelig kan alle bli kunde. OBOS-medlemmer får dog de beste betingelsene, så det lønner seg å bli medlem. I motsetning til andre banker, er OBOS-banken eid av medlemmene. Alt overskudd vi skaper, investeres tilbake i OBOS slik at vi kan innvilge flere lån, lage bedre tjenester og bygge flere boliger.

 

Banken som kan bolig

Når borettslag, sameier eller boligselskaper trenger en bank som virkelig kan bolig, er OBOS-banken et naturlig valg. Vi tilbyr både banktjenester og bistår med økonomisk rådgivning. 

 

Noen raske fakta om banken

  • Etablert 21. november 2013.
  • Vi er medlem av Bankenes sikringsfond, og alle innskudd er garantert med inntil 2 millioner kroner.
  • Vårt organisasjonsnummer er 911 986 884.
  • OBOS-bankens SWIFT er DNBANOKKXXX. IBAN-nummeret finner du på kontoutskriften i nettbanken.
  • Forretningskapital på 43 milliarder kroner (utgangen av juni 2018).
  • Ca. 60 ansatte.
  • Administrerende direktør er Marit Midttun.

Du kan spare mye på å bytte bank

Finansportalen har en tjeneste der du kan sjekke hva det koster å bruke kortet og hvilke gebyrer banken din har. Det viser seg at du kan spare flere tusen kroner på å bytte bank.

Ta banktesten

Ikke registrert i OBOS-banken enda? 

Det er unnagjort på få minutter, og det er selvfølgelig helt kostnadsfritt. Du får tilgang til nettbanken med en gang.

Registrer deg