Hopp til innholdet

Gode tips til sparing

Etter en lang sommerferie er det på tide å ta grep om økonomien. Her finner du tips til hvordan du kan få oversikt, spare til neste ferie, opparbeide en bufferkonto, eller sette av penger til bolig.  

Opprett OBOS-konto

Kortsiktig sparing 

Ta kontroll over unødvendige vaner

For å få god oversikt over impulskjøp som baristakaffe og overflødige strømmetjenester kan du sette opp et månedlig budsjett. Da ser du enklere hvor pengene går og hvor du kan kutte utgifter. Et fast trekk til sparekonto med tilsvarende beløp blir fort en liten formue til noe du virkelig ønsker deg.

Start med enkle sparemål

Det er mer motiverende å spare hvis du har et mål med sparingen. Er det neste ferie, bryllup eller ny sykkel? Du kan opprette flere OBOS-kontoer og gi de navn etter sparemålet. Som OBOS-medlem får du rente på 1,50% på alle kontoene dine og gratis bankkort.

Opprett en bufferkonto

Det er smart å ha en buffer i bakhånd for plutselige utgifter som dyre tannlegebesøk og ødelagte hvitevarer. Med en spareavtale setter du opp et automatisk trekk fra lønnskonto og slipper tenke mer på det. Pengene er tilgjengelig på bufferkonto når du trenger dem.  

Opprett en spareavtale

Langsiktig sparing

Spare til bolig

BSU er den mest lønnsomme formen for sparing hvis du sparer til din første bolig. Her får du både god rente og skattefradrag. Egenkapitalen kommer godt med den dagen du finner drømmeboligen, eller ønsker å betale ned på boliglånet. 

Langsiktig plassering på konto

Plasseringskonto et godt alternativ hvis du ikke tenker å bruke pengene på en stund. På Plasseringskonto+ 31 dager får du 3,00% rente, og beløp inntil 2 millioner er dekket av Bankenes Sikringsfond. Her må du bestille uttaket 31 dager i forveien når du trenger pengene.  

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.