Hopp til innholdet

Bolig, bank og miljø

I OBOS har vi som mål å være klimanøytrale innen 2021. En rekke tiltak skal sikre at hverdagen blir grønnere.

Miljø er i vinden som aldri før

De fleste bransjer satser på grønne tiltak, og bankene er ingen unntak. En trend er at flere banker tilbyr grønne lån mot at kundene gjennomfører miljøtiltak. Det er ikke laget felles standarder på hva som skal til for å kalle et lån for grønt eller bærekraftig. Det betyr at kravene du som forbruker må oppfylle for å få et slikt lån, varierer fra bank til bank.
Noen krever at du må dokumentere utskiftning av gamle vinduer eller lignende for å redusere varmetap i en eldre bolig. Andre banker setter listen lavere og krever ikke annet enn at du tar en energitest av boligen på nettet og mottar miljøtips fra banken på e-post. Ved bygging av hus fra grunnen av, stilles det gjerne krav til energieffektivitet og miljøvennlige byggematerialer.

Om du har planer å bytte til elbil, så finnes det banker som tilbyr grønne billån. Mulighetene er mange, men sett deg godt inn i betingelsene slik at så du ikke får noen overraskelser underveis.

Fremtidsrettet bank

I OBOS er vi spesielt opptatt av miljø. Ikke bare innenfor boligbygging, men i alle deler av virksomheten. Vi har et skreddersydd boliglån for dem som ønsker å kjøpe en helt ny bolig fra OBOS eller Block Watne. Dette er et lån med veldig gode betingelser. Det er en slags belønning for kunder som velger en ny bolig som oppfyller dagens miljøkrav. Vi tilbyr dette lånet for å gjøre det enklere for deg som kunde. Det eneste du skal trenge å tenke på, er selve innflyttingsdagen. Du skal sitte igjen med en god følelse av å ha valgt et nybygg der utbyggeren har miljø som en fanesak og en bank som støtter oppunder dette.

Mange borettslag og sameier har satt i gang små og store prosjekter for å bidra til et bedre miljø. Kanskje har dere et slikt prosjekt der du bor? OBOS-banken bistår med finansiering av fellesgjelden når ladestasjoner for elbil skal bygges, oljefyren byttes ut eller andre miljøtiltak skal gjennomføres. Vi øremerker ikke nødvendigvis én del av fellesgjelden som grønt lån, men sørger for at boligselskapet får en helhetlig og god finansieringsplan.

Hva er du mest opptatt av?

Du står alltid fritt til å velge akkurat den banken du selv ønsker, enten du er opptatt av pris, etiske retningslinjer, menneskerettigheter, klima og miljø, eller en kombinasjon av dette. Uavhengig av hva som er viktig for deg, finner du en bank som passer. Er du som oss, opptatt av miljø og bærekraft, så står våre dører åpne for deg.

Lev og bo vel <3

Grønt OBOS

Å ta ansvar for miljø og klima er en av våre viktigste prioriteringer. Vi har tatt store steg innen bærekraftig byutvikling og har en rekke tiltak og prosjekter på gang. Visste du for eksempel at vi driver egne vannkraftverk?