Hopp til innholdet

En grønnere fremtid

Stadig flere er opptatt av bærekraft og velger produkter som påvirker miljøet positivt. Derfor har vi tatt et grønt ansvar for å verne om fremtiden.

En av OBOS hovedprioriteringer er bærekraftig by- og boligutvikling. Vi er selvsagt opptatt av å bygge bærekraftig, men vi vil også gi medlemmene våre mulighet til å velge grønne alternativer innenfor boligfinansiering.

Illustrasjon av et grønt boligområde

Hva bør kriteriene være for å få et grønt lån?

Holder det å abonnere på miljøtips på e-post for å få et grønt lån? Vi synes listen burde ligge høyere. I OBOS-banken har vi et boliglån med tydelig grønn profil. Kjøper du en bolig med sertifiseringen BREEAM Very good, Svanemerket, eller energimerket A/B, uavhengig av om det er OBOS eller ei, kan du søke om grønt lån fra OBOS-banken. Ikke bare kan du som boligkjøper være trygg på at du får en bolig som innfrir strenge krav til miljø og energibruk, men du får også et lån som er tilpasset den nye grønne hverdagen med bankens beste rente.

Fellesgjelden i borettslaget eller sameiet du bor i, skal ikke være unntatt. Vi mener det er viktig å oppgradere bomiljøet slik at det passer inn i morgendagens samfunn. Alle borettslag og sameier som ønsker å bidra til det grønne skiftet ved å innføre miljøtiltak som solcellepaneler, ladestasjoner for el-bil, utskifting av oljetanker eller andre energieffektiviserende tiltak, kan etter hvert søke om grønt lån.

Viktig samfunnsansvar

Banker har et lovpålagt ansvar om blant annet å forhindre kriminell virksomhet og har et etisk ansvar for å beskytte den lovlige økonomien. I tillegg til at vi ikke medvirker til brudd på menneske- og arbeidstakerrettigheter, korrupsjon eller andre uetiske handlinger, kan du være trygg på at sparepengene dine ikke går til finansiering av våpenhandel eller miljøødeleggende bedrifter. Vi er en boligbank med gode innskuddsbetingelser og er spesialist på finansiering av boliger.

Et godt stykke på vei

Vi er en digital bank uten filialer her hjemme eller i utlandet. Det er viktig for oss å redusere karbonavtrykket og digitaliserer stadig flere tjenester. Ett av våre mål er at du skal kunne gjøre det meste selv – når det passer deg. Vi har som mål å bli mer bærekraftig og etterlate oss en verden som fremtidige generasjoner skal kunne nyte. Likevel har vi mer å gå på. Dine forventninger og tilbakemeldinger er verdifulle. Har du forslag til hvordan vi kan satse enda mer på grønne tjenester? Vi vil gjerne høre fra deg!