Hopp til innholdet

Fornuftig boligsparing med BSU

Den dagen du skal kjøpe egen bolig, er det lurt å ha spart opp penger på en BSU-konto.


Om du har muligheten til det, er BSU den beste måten å spare til bolig på. BSU er kort forklart en spareordning for alle mellom 18 og 34 år. Spareordningen fungerer som en investering for fremtiden og har noen regler:

  • Du kan spare inntil 27 500 kroner per år
  • Du kan sette inn totalt 300 000 kroner på kontoen
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år
  • Du får 10 prosent i skattefradrag på beløpet du sparer, inntil 2750 kroner årlig
  • Beløpet kan benyttes til å kjøpe bolig, tomt, garasje eller betale ned på boliglån. Pengene kan også kan brukes til påkostning og vedlikehold av egen bolig. Pengene kan kun brukes én gang.

I motsetning til å spare i aksjefond eller andre typer spareavtaler, er det ingen risiko ved å spare i BSU. Hos oss får du i tillegg en veldig god rente. Det er rett og slett en skikkelig god deal! Sett derfor inn det du kan, selv om du ikke har mulighet til å spare maksbeløpet hvert år. Det er bedre å spare litt enn ingenting!

Alternativ boligsparing

Hvis du tjener mindre enn 75 000 kroner i året bør du vente med å spare i BSU, og heller benytte deg av Boligspar Ung. Å spare i BSU uten å ha skattbar inntekt betyr i praksis at du gir fra deg muligheten til å tjene 2750 kroner den dagen du får skattbar inntekt.

Har du mulighet til å spare mer enn 27 500 kroner i året, er det også lurt å benytte deg av Boligspar Ung i tillegg til BSU. Hvis du klarer å kombinere BSU og alternativ boligsparing kan du sitte igjen med mer enn 600 000 kroner i egenkapital den dagen du skal kjøpe bolig. Det kan komme godt med.

God boligsparing!