Hopp til innholdet

Fornuftig boligsparing med BSU

Den dagen du skal kjøpe egen bolig, er det lurt å ha spart opp penger på en BSU-konto.


Om du har muligheten til det, er BSU den beste måten å spare til bolig på. BSU er kort forklart en spareordning for alle mellom 18 og 33 år som flere bør få øynene opp for. Spareordningen fungerer som en investering for fremtiden og har noen regler:

  • Du kan spare inntil 27 500 kroner per år
  • Du kan sette inn totalt 300 000 kroner på kontoen
  • Du kan spare til og med det året du fyller 33 år
  • Du får 20 prosent i skattefradrag på beløpet du sparer, inntil 5500 kroner årlig
  • Beløpet kan benyttes til å kjøpe bolig, tomt, garasje eller betale ned på boliglån. Pengene kan også kan brukes til påkostning og vedlikehold av egen bolig. Pengene kan kun brukes én gang.

I motsetning til å spare i aksjefond eller andre typer spareavtaler, er det ingen risiko ved å spare i BSU. Hos oss får du i tillegg en veldig god rente. Det er rett og slett en skikkelig god deal! Sett derfor inn det du kan, selv om du ikke har mulighet til å spare maksbeløpet hvert år. Det er bedre å spare litt enn ingenting!

Alternativ boligsparing

Hvis du tjener mindre enn 75 000 kroner i året bør du vente med å spare i BSU, og heller benytte deg av Boligspar Ung. Å spare i BSU uten å ha skattbar inntekt betyr i praksis at du gir fra deg muligheten til å tjene 5500 kroner den dagen du får skattbar inntekt.

Har du mulighet til å spare mer enn 27 500 kroner i året, er det også lurt å benytte deg av Boligspar Ung i tillegg til BSU. Hvis du klarer å kombinere BSU og alternativ boligsparing kan du sitte igjen med mer enn 600 000 kroner i egenkapital den dagen du skal kjøpe bolig. Det kan komme godt med.

God boligsparing!