Hopp til innholdet

God ferie med kontaktløs betaling

Overgangen fra chip til kontaktløst foregår over hele verden. Skal du til England, Spania eller Øst-Europa vil du antakeligvis se mange som betaler kontaktløst.

Kontaktløst visa-kort

 

Symbolet for kontaktløs betaling minner litt om et wifi-symbol.
I tiden fremover vil det lille symbolet, som også finnes på kortet, bli å se i mange butikker. Da er det bare å legge kortet inntil betalingsterminalen, vente på godkjenning og så er betalingen utført – uten at du trenger å taste PIN-kode. Dermed risikerer du heller ikke at noen ser koden din. Det er en enklere, raskere og kanskje litt morsommere måte å betale på.

For å ivareta sikkerheten vil du noen ganger bli bedt om å taste inn PIN, og alltid hvis beløpet overstiger 500 kroner. * 

OBOS-bankens kontaktløse bankkort og kredittkort støtter både den norske standarden BankAxept, og den internasjonale til Visa. Symbolet og fremgangsmåten er derfor den samme, både her hjemme og i utlandet. Ta med deg kortet på ferie og prøv!

Logg inn og bestill kontaktløst bankkort

Reiseråd for kortbruk i utlandet:

Ha alltid med deg to kort, gjerne et vanlig bankkort og et kredittkort. Ikke alle kort aksepteres overalt, så det kan være greit med to varianter. Kortene bør ikke oppbevares sammen.

Bruk gjerne kredittkort. Når du betaler med kredittkort i utlandet er brukskontoen din fortsatt beskyttet dersom kortet ditt blir skimmet eller stjålet.

Sjekk utløpsdato før avreise. Du får vanligvis tilsendt nytt kort en måned før utløp. Skal du være borte lenge, er det lurt å bestille et nytt kort før du drar.

Sjekk regionsperren. Til vanlig er det lurt å sperre kortet for bruk utenfor Norge. Da reduserer du risikoen for misbruk. Men husk å ta en sjekk på innstillingene før du reiser på ferie. Og skulle du glemme det og plutselig får avvist betalingen, er det fort gjort å endre innstillingene i mobilbanken.

Velg lokal valuta. Du får best vekslingskurs hvis du velger lokal valuta. Velg derfor lokal valuta når du får valget i minibanker og betalingsterminaler.

Unngå misbruk. Ikke la noen gå avgårde med kortet ditt på en restaurant, butikk eller et hotell. Følg gjerne med inn på bakrommet. Du bør alltid se kortet når det belastes. Lær PIN-koden utenat og ikke oppgi den til andre.

Sperr kortet ditt umiddelbart dersom det kommer på avveie eller blir stjålet. Du kan sperre kortet hele døgnet på nummer  +47 22 86 58  00.

* I 2020 ble beløpsgrensen hevet fra 400 til 500 kroner.