Hopp til innholdet

Lån på et blunk

Å ta opp boliglån i banken er et stort steg for mange. Nå har det heldigvis blitt mye enklere å søke om finansiering!

Før i tiden var lånesøknaden full av kompliserte spørsmål. Mange syntes det var vanskelig å fylle ut søknaden, foretrakk derfor å snakke med en rådgiver. Og uansett hvordan du søkte, måtte du lete frem selvangivelser og lønnsslipper, for både deg selv og den du søkte lån sammen med.

De færreste av oss har et liv og en økonomi som passer perfekt inn i et skjema. Det har vi tatt innover oss, og nå er det heldigvis blitt mye enklere å søke boliglån. Lånesøknaden består kun av kontaktinformasjon om deg og den du søker sammen med. Resten av de nødvendige opplysningene kan vi hente automatisk. Det er gjort på et blunk.

"Jeg fikk raskt svar på lånesøknaden og ble tilbudt et finansieringsbevis som gjorde det mulig for meg å flytte dit jeg vil."

God rådgivning

Hvorfor ønsker vi at kundene skal søke digitalt? Det er rett og slett fordi at rådgiveren kan gi deg bedre hjelp når han eller hun har fått inn opplysninger om økonomien din i forkant. Da kan tiden brukes på deg og dine behov, fremfor å spørre deg ut om informasjon som allerede er tilgjengelig.

Vi vet også at kundene våre ønsker enkle løsninger og god rådgivning. I undersøkelser vi gjør, får vi tilbakemelding om at kundene setter pris på at de får rask tilbakemelding, at rådgiverne våre lytter og er løsningsorienterte. Enten du skal kjøpe din første bolig, kjøpe helt ny OBOS-bolig som først står ferdig om et år, eller ønsker å frigjøre litt av det du har spart opp i bolig gjennom et langt liv, vil rådgiverne veilede deg og finne den beste løsningen for deg, din husholdning og økonomi.

"Det var gjort på et par timer på dagen å få lån her. Går det an å gjøre det bedre enn dette her?"

Individuell vurdering

Vi ønsker å oppfylle boligdrømmer uten å kreve unødvendig mye fra din side. I stedet for å be deg fylle ut skjemaer og skaffe dokumenter du kanskje ikke har tilgjengelig, snakker vi heller sammen. Men selv om det har blitt enklere å søke lån, betyr ikke det at det er blitt for lett å få lån. Ingen er tjent med at du har mer gjeld enn du klarer å betjene. Vi vurderer din unike situasjon, og i tillegg setter boliglånsforskriften begrensninger på hvor mye gjeld du kan ha ut fra inntekt, egenkapital og verdi på boligen.

"Løsningsorientert, hyggelig, ypperlig service, lett å prate med, tilgjengelig og rask."

Økt fleksibilitet

Noen ganger er det ikke behov for rådgivning. Kanskje du bare ønsker å låne litt ekstra for å pusse opp kjøkkenet eller bytte til en mer miljøvennlig bil. Bankhverdagen blir heldigvis enklere i takt med utviklingen som skjer. Nå kan du snart endre lånet ditt selv i nettbanken, og få det utbetalt med en gang – så lenge du er innenfor kravene til betjeningsevne og belåningsgrad. Ved større avgjørelser som får en konsekvens for økonomien din, er våre rådgivere selvfølgelig her for hjelpe deg på veien.

Priser, renter og gebyr på våre lån

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.