Hopp til innholdet

Merker økt pågang

Kundesenteret i OBOS-banken merker stor pågang fra potensielle kunder etter at oppkjøpet av Sbanken ble kjent. – Vi tar dem imot med åpne armer, sier Christina Farmen.

Bli kunde

Onsdag ble det kjent at DNB får kjøpe Sbanken, etter at oppkjøpet først ble stoppet av Konkurransetilsynet i fjor. DnB klaget til Konkurranseklagenemnda, som nå har konkludert med å godkjenne kjøpet. Akkurat nå leter mange bankkunder etter et alternativ, og leder for kundeservice i OBOS-banken, Christina Farmen, snakker med mange av dem.

– Vi opplever stor pågang nå, og vi synes det er veldig hyggelig at Sbankens kunder vurderer OBOS-banken som et mulig alternativ. Vi har stor forståelse for at de er glade i banken sin, og skal gjøre alt vi kan for å gi de et godt hjem i OBOS-banken, forsikrer Farmen.

Hvorfor er OBOS-banken er godt alternativ til Sbanken, slik du ser det?

– Akkurat som Sbanken, er OBOS-banken en digital bank, med veldig fornøyde kunder. Vi har gode betingelser, og er landets beste dagligbank ifølge Finansportalens dagligbanksjekk. Noe av det kundene våre er mest fornøyd med, er gratis bankkort, rente på lønnskonto og generelt gode betingelser på lån og sparing, sier Farmen.

Er det flere likheter?

– Vi har en folkelig profil, og legger stor vekt på at det skal være enkelt å være kunde hos oss. Vår nettbank og mobilbank er enkle å bruke, og det er vanligvis lett å komme i kontakt med oss på kundesenteret når man har behov for det.

Er det noe OBOS-banken ikke tilbyr kundene?

– Vi tilbyr ikke sparing i fond, og skal på litt sikt også avvikle kredittkort. Så er du ny kunde, anbefaler vi å bli kredittkortkunde hos det selskapet som passer ditt behov best. Det er absolutt ikke nødvendig å ha alle banktjenester på ett sted, det kan tvert imot være en god ide å ha for eksempel lån og lønnskonto ett sted, og fond og kredittkort et annet.

Christina Farmen anbefaler kunder som trenger litt tid på å venne seg til tanken på ny bank, å ta flyttingen gradvis.

– Det er enkelt å søke om å flytte boliglånet til oss. Du fyller ut et skjema på nettsidene våre, vi innhenter all informasjon vi trenger, og behandler lånesøknad digitalt. Men du trenger ikke flytte alt på en gang hvis du ikke vil. Du kan bruke litt tid på å bli kjent med OBOS-banken først, ved å starte med å få deg bankkort og lønn inn på konto, sier hun.

– Vi skjønner at mange ikke synes det er så lystbetont å bytte bank, og det er alltid litt nytt man må venne seg til når man gjør et bytte. Men vi har gode forklaringer på nettsidene våre, og er tilgjengelig hvis du står fast, sier Farmen.

Du finner en full oversikt over prisene våre i prislisten.

Spørsmål og svar