Hopp til innholdet

OBOS-banken slutter med straksbetaling

Straksbetaling er en favoritt blant svindlere. Nå tar vi grep for å beskytte kundene våre.

Kundene våre har i over flere år hatt muligheten for straksbetaling i nettbanken. Fra og med 2. mars tilbyr vi ikke lenger denne betalingstjenesten. 

Derfor slutter vi med straksbetaling

Vi ser at straksbetaling dessverre er involvert i de aller fleste sakene som omhandler svindel hos oss. Straksbetaling gjør at vi i liten grad har mulighet til å stoppe en ureglementert betaling, og det gjør det spesielt attraktivt blant kriminelle. Ved å nå avvikle denne tjenesten i nettbanken, får vi bedre mulighet til å få stoppet svindel av våre kunder. Vi setter alltid våre kunders sikkerhet først. 

Alternative tjenester for øyeblikkelig betaling

Når det kommer til overføringer og betalinger, har vi fem kjøringer hver dag. Det betyr at en overføring som reglel er på plass samme virkedag, men ikke på sekundet som med straksbetaling. Har du behov for øyeblikkelig betaling, så er Vipps en vel så god løsning. Hvis du skal overføre større beløp som eksempelvis betaling av bruktbil eller båt, har Finn utviklet egne gode betalingsløsninger for dette. 

At bankene gjennomfører flere daglige kjøringer, og sammen med tjenestene Vipps og Finn tilbyr, gjør at straksbetaling i nettbanken ikke er et like viktig tilbud til kundene som før.