Hopp til innholdet

Norges beste bank

Vet du hvor mye du kan spare på å bytte bank? Med enkle grep, kan du unngå unødvendige gebyrer og i tillegg få best mulig rente på pengene du har på konto.

Registrer deg og få OBOS-konto

– Jeg tror ikke alle er klar over at OBOS har en egen bank, men det er det absolutt verdt å vite. Vi er en dagligbank hvor alle er velkommen som kunde. Er du i tillegg OBOS-medlem, eller velger å bli det, er det flere fordeler som gjør at vi skiller oss ut i markedet, sier Christina Farmen, leder for kundesenteret i OBOS-banken.

De fleste taper penger på lønnskontoen

Er du OBOS-medlem får du nemlig god rente på alle pengene dine, uansett om de står på en brukskonto du bruker til lønn, regninger eller feriesparing, eller om du sparer langsiktig. Du får også gratis bankkort, i motsetning til mange andre banker hvor du må betale årsgebyr.

– Det er særlig som OBOS-medlem at du får de virkelig gode fordelene. Det er spesielt den gode renten på lønnskontoen som utmerker seg som en stor fordel hos oss. I de fleste banker taper du penger på lønnskontoen din. Men hos oss kan medlemmene tjene penger på innskuddene sine, og de slipper unødvendige gebyrer, sier hun.

Det du betaler i året for et OBOS-medlemskap, er mindre enn mange nordmenn betaler i årsgebyr for bankkortet sitt. Som medlem får du gratis bankkort i OBOS-banken, i tillegg til flere andre gode fordeler og rabatter.
Christina Farmen, kundesenterleder i OBOS-banken

På topp på Finansportalen

Visste du at OBOS-banken er landets beste dagligbank i følge Finansportalens dagligbanksjekk? Oversikten viser at det skiller rundt 2 800 kroner mellom billigste og dyreste bank (per mars 2022).

Sjekk hvor mye du kan spare

Så enkelt bytter du bank

Som leder for kundesenteret sitter Christina Farmen tett på bankkundene i OBOS. Hun opplever at mange tror det er komplisert og tidkrevende å bytte bank, men at de blir positivt overrasket når de først har gjort det.

– Dette har vi gjort undersøkelser på, og mange svarer at de ikke gidder å bytte eller tror det ikke er verdt innsatsen. Mange tenker ikke over at de kan spare penger på å flytte lønnskonto og sparepenger, sier hun og utdyper: - Det er faktisk enklere å bytte bank enn du kanskje tror. Du må bare gjøre det litt steg for steg, og du trenger ikke å avslutte forholdet til tidligere bank samtidig som du blir kunde hos oss. Det gjør ingenting om du er kunde i to banker en stund før du bestemmer deg.

Slik bytter du bank

Følg oppskriften for å flytte en avtalegiro

Kundene oppgir at de er spesielt fornøyde med at det er enkelt å være kunde hos oss, at det er gebyrfritt og at de får god rente på innskudd og lån. De liker også godt den enkle og moderne mobilbanken hvor du kan logge inn med ansiktsgjenkjenning, og at du kan bruke Apple Pay eller Google Pay når du skal betale i butikken.

Kundene er fornøyde

– Tilbakemeldingen fra kundene våre er at vi svarer raskt både på telefon og e-post. Vi har så å si ikke kø på telefonen. De opplever også å få gode og utfyllende svar ved første henvendelse. Medarbeiderne våre trives på jobb, er kompetente og oppriktig opptatt av kundene våre, sier Farmen.

Hun trekker også frem at OBOS-banken scorer godt på Dagligbanksjekken på finansportalen.no og er bedre enn de tradisjonelle bankene.

I følge den årlige Bankstudien fra EPSI Rating, som har målt kundetilfredshet i den norske bankbransjen siden 2003, og tall fra 2021 viser at OBOS-bankens kunder er enda mer fornøyd enn tidligere. På en indeks 1-100 der alt over 75 indikerer at kundene er meget tilfreds, ligger snittet i bransjen på kun 69,7. OBOS-banken får derimot en score på hele 76,5, og ligger blant de beste i bransjen.

Enkle og velfungerende digitale løsninger, sammen med god tilgjengelighet og oppfølging fra banken.

– I OBOS-banken er vi opptatt av å tilby moderne og brukervennlige tjenester. Vi er en digital bank med gode selvbetjente løsninger, og skulle du ha behov for å kontakte oss så svarer vi raskt. Dette er noe vi vet er viktig for kundene og som de setter pris på, sier Farmen.