Hopp til innholdet

BankID

Personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. 

 

Logg inn og bestill BankID

Slik får du BankID

Mens du i den fysiske verden identifiserer deg med pass eller førerkort, kan du i den digitale verden bruke BankID for å bekrefte hvem du er. 
Vil du ha BankID fra OBOS-banken, er det et par kriterier du må oppfylle:

  • Du må være over 15 år.
  • Du må ha norsk fødselsnummer.
  • Du må legitimere deg med pass som har RFID-brikke.
  • Du må være registrert som kunde i OBOS-banken og ha nettbank.

Pass med RFID-brikke kjennetegnes med symbolet du finner nederst på fremsiden av passet:

Norsk pass med RFID-brikke

Slik fungerer BankID

BankID er en elektronisk legitimasjon som brukes for å identifisere deg og signere på nett. Du kan bruke BankID med kodebrikke eller BankID på mobil.

BankID med kodebrikke:

Du identifiserer deg med fødselsnummer og personlig kode, samt en engangskode fra en kodebrikke. BankID bestiller du i nettbanken. Du mottar et engangspassord på e-post som du endrer ved førstegangs pålogging. Bruk passordet og kodebrikken når du logger inn i nettbanken eller handle på nett. 

BankID på mobil:

BankID på mobil kan erstatte kodebrikken med mobiltelefonen. Logg inn i nettbanken med BankID eller kodebrikke fra OBOS-banken for å bestille BankID på mobil. Ha mobilen tilgjengelig ved bestilling. Følg instruksjonene, og BankID på mobil vil være klar til bruk innen et par minutter. De aller fleste teleoperatører og mobiltelefoner støtter tjenesten. 
Du må være over 18 år for å bestille BankID på mobil.

BankID på mobil følger SIM-kortet, og ikke mobiltelefonen. Bytter du SIM-kort (f.eks. ved bytte av mobiloperatør), blir du nødt til å bestille BankID på mobil på nytt. Heldigvis er det fort gjort!

Dersom du opplever problemer, ta kontakt så hjelper vi deg. 

Elektronisk signering

Elektronisk signering benyttes i stadig større utstrekning, og de fleste er nå vant til å logge inn med BankID både i banken og på offentlige nettsteder.