Hopp til innholdet

BankID

BankID er din personlige elektroniske legitimasjon når du skal identifisere deg eller signere noe på nett. Slik kommer du i gang. 

BankID på mobil slutter å fungere

Det er ikke lenger mulig å bestille eller fornye BankID på mobil. Du bør derfor laste ned BankID-appen nå. Så slipper du å risikere å ikke få logget inn i nettbanken og betalt regningene dine. 

Dette er BankID

BankID er en trygg og sikker elektronisk legitimasjon som brukes for å identifisere deg på nett. Mens du i den fysiske verden identifiserer deg med pass eller førerkort, kan du i den digitale verden bruke BankID for å bekrefte hvem du er. BankID bekrefter din identitet på linje med den håndskrevne signaturen din. Du skal derfor aldri dele passord eller kodebrikke med andre. Er du over 15 år, kan du bestille BankID.

Slik bestiller du BankID med kodebrikke

For å bestille BankID må du være legitimert med pass eller norsk nasjonalt ID kort hos oss. Når du bestiller BankID, så får du beskjed om du er registrert med riktig legitimasjon eller ikke.

Se oppskrift for hvordan du kommer i gang med BankID på kodebrikke. 

Mer enn bare innlogging

BankID kan brukes til blant annet innlogging i nettbanken, og kan brukes på tvers av bankene du er kunde i. Du kan dessuten signere dokumenter elektronisk ved å bruke BankID. Du slipper med andre ord å møte opp personlig eller sende dokumenter i posten, for eksempel ved søknad om barnehageplass, bud på bolig, lånesøknad eller tinglysning av dokumenter.

Hva skjer hvis jeg glemmer passordet mitt?

Ved signering av avtaler som krever ekstra sikkerhet, må du fortsatt bruke passordet ditt – så det er viktig at du husker dette. Hvis du ikke husker passordet du bruker med BankID-brikken i dag, kan du kontakte oss på telefon 22 86 58 00 eller sende oss en melding i nettbanken.

Beskytt deg mot svindel

Vi vil aldri be deg om sensitiv informasjon på e-post, SMS eller telefon. Vi vil heller aldri be deg bekrefte med BankID i en telefonsamtale. Pass på at du ikke bekrefter BankID på mobil-forespørsler fra ukjente, og oppgi aldri passordene dine til andre.

Les også: Se opp for svindel

Feilmeldinger

Vi har samlet sammen noen av de vanligste feilmeldingene ved problemer med BankID eller BankID på mobil. 

Ofte stilte spørsmål

Vil du ha BankID fra oss?

  • Da må du være over 15 år og ha norsk fødselsnummer.  
  • Du må ha pass med RFID-brikke enner norsk nasjonalt ID kort for å legitimere deg når du henter kodebrikken.
  • Du må ha nettbank hos oss.

Pass med RFID-brikke kjennetegnes med symbolet nederst på fremsiden av passet.

Slik bestiller du BankID

BankID sertifikatpolicy