Hopp til innholdet

Vipps med OBOS-konto

Liker du å betale med Vipps? Vennebetaling, eFakturaer og regninger belastes direkte fra OBOS-kontoen din

Slik betaler du direkte fra konto

For å legge inn eller endre kontonummer i Vipps går du inn på:

  • Min Profil
  • Betalingskilder
  • Legg til betalingskilde

Her kan du legge til både nye kontoer og nye kort som du ønsker å bruke ved betaling. 

eFaktura

Du velger selv om du vil godkjenne eFakturaen i Vipps, mobilbanken eller nettbanken. Godkjenner du betalingen i Vipps har du fortsatt oversikt over betalinger som er fullført eller ligger til forfall i nettbanken eller mobilbanken. I tillegg vil betalinger som godkjennes i Vipps vises i kjøpshistorikken i Vipps.

Når du har godkjent en eFaktura via Vipps, vil den ikke lenger være tilgjengelig for betaling i nettbanken. Det er derfor ingen risiko for at du betaler dobbelt. 

For å motta eFaktura i Vipps må du ha siste versjon av appen og ha identifisert deg med BankID. I tillegg må du ha lagt til en bankkonto som betalingskilde. 

Dersom du har en fast konto for regninger, kan det være lurt å legge til både lønnskontoen og regningskontoen din i Vipps. På den måte kan du kan velge hvilken konto som skal belastes.

Vipps Regninger 

Det er også mulig å motta andre regninger i Vipps, ved å skru på "Motta regninger i Vipps" under Min Profil. Betalingsutstedere som har avtale med Vipps, vil da sørge for at du mottar regningen i appen i stedet for per post, e-post eller lignende.  

Når du mottar en regning vil du få et varsel fra Vipps om at du har mottatt en regning som ligger til godkjenning inne i Vipps. I tillegg får du varsling når du logger inn i appen. Hvis du mottar en Vipps Regning, mottar du den kun i appen og den må betales der.

En eFaktura mottar du både i nettbanken og i Vipps. Efakturaen er markert med en liten e så du kan se forskjellen på en Vipps Regning og en eFaktura.  

Vennebetaling på sekundet

Når du har lagt til et kontonummer som betalingskilde, vil pengene du vippser til venner gå direkte fra konto til konto. Pengene er tilgjengelig for mottakeren med én gang. 

Like enkelt som alltid, bare raskere. 

Tar Vipps gebyrer?

I de aller fleste tilfeller betaler du ingen gebyrer når du bruker Vipps. Det koster ingenting å vippse penger til venner så lenge beløpet du vippser er runder 5000 kroner. Når du vippser for mer enn dette, betaler du 1% av beløpet i gebyr. I slike tilfeller vil det derfor lønne seg å dele opp betalingen i mindre deler. Hvis du skal vippse penger til lag, foreninger og bedrifter, betaler du aldri gebyrer.

Velger du gavefunksjonen når du vippser penger, for eksempel i forbindelse med en bursdag, betaler du 5 kroner for dette.

Hvorfor velge OBOS-banken?

Det er lønnsomt, enkelt og trygt å bruke OBOS-banken.

Utnytt fordelene dine

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.