Hopp til innholdet

Bankkort

Betal kontaktløst med bankkort som støtter både Apple Pay og Google Pay. Du betaler ikke årsgebyr og kortet er gratis å bruke.  

Bli kunde og bestill bankkort

Kontaktløst bankkortHar du en OBOS-konto du bruker i det daglige anbefaler vi at du bestille deg et bankkort til kontoen. Som OBOS-medlem betaler du ikke årsgebyr for bankkortet. Hvis du deler konto med noen kan du bestille kort til deg selv og den du har felles konto med - helt gratis!

Slik bestiller du bankkort

  1. Logg inn i mobilbanken eller nettbanken
  2. Trykk på meny og finn frem til «Bestille bankkort»
  3. Velg OBOS Bankkort
  4. Følg stegene for bestilling

Betal med mobilen

Bankkortet støtter Apple Pay for iPhone og Google Pay for Android. Det betyr at du enkelt, sikkert og raskt kan bruke mobilen når du betaler, enten om det er på nett, i app eller i butikken. Det gjør livet litt enklere om du glemmer kortet hjemme.

Kontaktløs betaling

Du kan bruke bankkortet kontaktløst. Det betyr at du ikke trenger å taste PIN-koden din for beløp under 500 kroner. Det er bare å legge kortet inntil betalingsterminalen og vente på godkjenning. Trygt, enkelt og raskt! 

Bankkort for barn og ungdom

Barn og ungdom mellom 7 og 18 år kan få eget bankkort. Kortet kan brukes til kontaktløs betaling og knyttes til barnets OBOS-konto.  Sammen holder dere oversikten i nett- eller mobilbanken. Det er ikke mulig å overtrekke kontoen. Aldersgrensen for å bruke Apple Pay er 13 år, og 16 år for Google Pay.  

Bestill bankkort for barn

Priser

VarselPris
Årsgebyr 0 kr 
250 kroner for ikke-medlemmer 
Uttak i minibank inn- og utland 0 kr
Varekjøp med kontantuttak 0 kr
Varekjøp inn- og utland 0 kr
Overtrekksrente kort  17,75 %
Valutapåslag 1,75 %*

*Når du bruker kortet i utlandet blir beløpet regnet om til norske kroner. Valutapåslaget består av den omregningskursen Visa får hos sine bankforbindelser pluss et kurspåslag. OBOS-banken tar ikke et eget gebyr for bruk av kort i utlandet.

Beløpsgrenser

For å redusere risiko hvis kortet blir stjålet eller på annen måte misbrukt, er det beløpsgrenser for bruk av kortet.

OBOS bankkort

  • Betalingsterminal: 100 000 kroner på 4 dager.
  • Minibank: 25 000 kroner på 4 dager. Norske minibanker har en begrensning på 9 900 kroner per dag.

Bankkort for barn og ungdom

  • Betalingsterminal: 15 000 kroner på 4 dager.
  • Minibank: 15 000 kroner på 4 dager.

Sperre bankkort 

Hvis du ikke finner bankkortet ditt må du sperre det så fort som mulig. Etter du har sperret kortet som er mistet ellet stjålet kan du bestille nytt kort i mobilbanken eller nettbanken. 

Du sperrer kortet ditt selv i mobilbanken eller nettbanken. Logg inn og velg "Mine kort" i menyen. Trykk på kortet du ønsker å sperre og følg instuksjonene videre. Du kan også ringe oss på telefon 22 86 58 00 hvis du trenger hjelp.

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene. 

Medlemsfordeler

Som OBOS-medlem er det enkelt å få gratis konto og kort til barn. Medlemmer får også rente på 1,50% på brukskonto. Som OBOS-medlem får du forkjøpsrett på boliger og gode medlemsfordeler.

Se også: