Hopp til innholdet

Bytt bank og spar mer

Gebyrfri dagligbank, gode betingelser og hjelp til boligkjøpet. Du kan spare mye på å bli bankkunde hvis du er OBOS-medlem!

Bli bankkunde i dag

I dag bruker stadig flere medlemmer OBOS-banken som hovedbank, med lønnskonto, gratis bankkort, sparekonto og boliglån. Og visste du at kan være mer å spare på å bytte bank sammenlignet med å bytte strømleverandør?

Tall fra Forbrukerrådet viser nemlig at med et gjennomsnittlig strømforbruk på 6000 kWt, kan forskjellen mellom dyrest og billigst strømleverandør utgjøre rundt 1000 kroner i året med kortvarig spotpris. Bruker du 15000 kWt sparer du i overkant av 2200 kroner i året.

Har du derimot den dyreste dagligbanken fra før, og en gjennomsnittlig årslønn på 550.000 kroner, kan du spare i overkant av 3000 kroner i året ved å bytte til OBOS-banken. Hvis du i tillegg har et gjennomsnittlig boliglån på to millioner kroner, så kan du spare i overkant av 20.000 kroner ved å bytte til OBOS-banken, forutsatt at du har den dyreste banken fra før.

Det kan altså være penger å spare ved å bytte bank, og her får du tre gode grunner til å velge OBOS-banken:

1. Enkelt

Det er enkelt å bli kunde i OBOS-banken. Vi er opptatt av å gjøre hverdagen din så enkel som mulig. Du kan ordne det meste i nettbanken eller mobilbanken, og du slipper å irritere deg over unødvendige kortgebyrer. Du får i tillegg god rente på brukskonto, som i dag er på 1,50%. 

OBOS-banken ligger på topp på Finansportalens dagligbanksjekk. Prøv den og se hva du kan spare på å bytte!

Så enkelt bytter du bank

2. Lønnsomt

OBOS-konto er en brukskonto med rente. De fleste banker gir deg brukskonto med tilnærmet null i rente. Vi anbefaler OBOS-konto til alle som ønsker full fleksibilitet.

Ønsker du spare penger, så er Sparekonto et godt alternativ. Med rente på 2,70% fra første krone, kan det bli en god sum over tid.

Mangel på egenkapital kan sette begrensninger for boligdrømmen. Er du mellom 18 og 33 år, er det smart og lønnsomt å spare i BSU.

Sjekk sparemulighetene i OBOS-banken.

3. Gode råd

Finansiering i OBOS-banken er enkelt. Ingen kan bolig bedre enn OBOS, og naturligvis også OBOS-banken. Vi hjelper deg med finansieringen så du får kjøpt den perfekte boligen. Det har ingen betydning om boligen er ny, gammel, stor, liten, hvor den ligger eller om det er en OBOS-leilighet eller ikke.

I tillegg er OBOS-banken best på finansiering ved kjøp av leilighet med OBOS Deleie. Ordningen gir deg mulighet til å kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et beløp tilsvarende markedsleie for OBOS’ andel av boligen. Med Boliglån Deleie kan OBOS-medlemmer som mangler egenkapital, men har god betjeningsevne, kjøpe en bolig.

Boliglån Deleie har rente på 4,33%. Låner du 2 millioner over 25 år koster lånet 1,287 millioner. Totalt 3,287 millioner. Effektiv rente 4,47%

OBOS-Bankens rådgivere hjelper deg gjennom ulike livssituasjoner, enten du skal oppfylle boligdrømmen og trenger finansieringsbevis, om du står mellom to boliger og vil unngå unødvendige kostnader, eller du ønsker å flytte boliglånet ditt.

Så enkelt flytter du til OBOS-banken

Trygt

Vi er eid av OBOS og har solid økonomi. Siden 1929 har vi skaffet medlemmer trygge og gode hjem, og sørget for sikker plassering av sparepengene. Vi er med i Bankenes sikringsfond. Alle innskudd du gjør i banken er garantert med inntil 2 millioner kroner. 

Enkelt

Vi jobber hardt for å forenkle bankhverdagen slik at du kan bruke tiden din på viktigere ting. Gjør det meste selv på pc eller mobil, når det passer deg. Last ned mobilbanken og logg inn med ett tastetrykk. Kan det bli enklere?

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.