Hopp til innholdet

Nyttig informasjon om bankhverdagen

Hele verden går gjennom usikre tider, og mange er bekymret for økonomien sin. Vi i OBOS-banken gjør det vi kan for å hjelpe deg, enten du er privatkunde eller sitter i styret i et borettslag eller sameie.

Vi kutter rentene

På bakgrunn av Norges Banks rentekutt 7. mai, besluttet vi å sette ned utlånsrentene med inntil 0,4 prosentpoeng. Vår beste rente har OBOS Nyboliglån med 1,58 prosent. For eksisterende lånekunder, gjelder de nye satsene fra 26. mai.

For sameier og borettslag, gjelder de nye satsene fra 5. juni. Styrene vil motta nærmere informasjon.

Pengene dine står trygt på konto 

OBOS er en stor og trygg aktør og godt rustet for å håndtere en krise. Vi driver en boliglånsbank med lav risiko, og er ikke spesielt utsatt for store tap - heller ikke i tiden som kommer.

Som de fleste norske banker har OBOS-banken en meget solid drift. Bankene er underlagt streng regulering fra myndighetene, og har gjennom mange år fått økte krav til å bygge kapital. Under koronakrisen gjør myndighetene og Norges Bank alt de kan for å sørge for at bankene skal fungere som normalt, slik at vi kan hjelpe kundene våre og bidra til å holde hjulene i gang.

Norske banker er medlem av Bankenes sikringsfond. Det betyr at dine innskudd er garantert med inntil 2 millioner kroner. Garantien slår inn dersom dine bankinnskudd skulle bli utilgjengelig, eksempelvis dersom myndighetene setter en bank under offentlig administrasjon. Inntil et slikt scenario inntreffer, står vi ansvarlig for hele beløpet du har på konto hos oss.

Alle betalinger og overføringer går fremdeles som normalt. Vi er opptatt av å opprettholde normal drift i så stor grad det lar seg gjøre. 

Har du blitt permittert fra jobben?

For å skape noe trygghet i usikre tider, gir vi lånekunder som har blitt økonomisk berørt av Koronaviruset seks måneders gebyrfri avdragsfrihet på boliglånet. Ved spørsmål om avdragsfrihet på fellesgjeld, er det styret i borettslaget du skal kontakte.

Et lån på 2 millioner kroner til 1,58% rente og 6 måneders gebyrfri avdragsfrihet, utgjør 6 870 kroner i rentekostnader. Totalt vil lånet koste 2,44 mill. kr over 25 år med effektiv rente på 1,64%.

Søk om avdragsfrihet  

Søk om forskudd på dagpenger

Har du blitt permittert eller er arbeidsledig, kan du søke om forskudd på dagpenger fra Nav. På nav.no kan du lese hvordan du gjør det (ekstern side).

Sitter du i styret?

Har borettslaget eller sameiet behov for avdragsfrihet, ta kontakt med bankrådgiveren deres. Kontaktinformasjon finnes på styrerommet.no

Bruk nett- og mobilbanken

Vi oppfordrer alle til å bruke digitale løsninger. Nett- og mobilbanken er tilgjengelig døgnet rundt. Her kan du ordne det aller meste selv. For å redusere risikoen for spredning, tar vi dessverre ikke imot kundebesøk. Innskuddsautomaten er stengt inntil videre. 

Du kan fremdeles kontakte oss

Har du behov for å kontakte oss, er det flere måter du kan gjøre det på:

Dette lurer mange på