Hopp til innholdet

Boliglån Deleie

Boliglån Deleie er et tilbud til de som ønsker å kjøpe en OBOS-bolig med OBOS Deleie.

Boliglånskalkulator

Regn ut hvor mye du kan låne. Er du fornøyd med beløpet kan du søke om finansieringsbevis. Kalkulatoren tar ikke høyde for leiekostnader.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Om Boliglån Deleie

Boliglån Deleie er et tilbud til OBOS-medlemmer som ønsker å kjøpe en bolig, mangler egenkapital, men har en god betjeningsevne. Da er det et alternativ å kjøpe boligen med OBOS Deleie, som betyr at du kan kjøpe en andel av boligen nå (50% eller mer), og leie resten av OBOS. Senere kan du kjøpe hele boligen – hvis du selv ønsker det.

Sånn fungerer Boliglån Deleie:

  • Du trenger egenkapital for den andelen av boligen du ønsker å kjøpe, lønnsinngang i OBOS-banken og OBOS-medlemskap for å få finansieringsbevis for Boliglån Deleie.
  • Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, som betyr at du må 15 prosent egenkapital. Behovet for egenkapital blir likevel lavere ettersom du bare kjøper en del av en bolig. Har du kjøpt nybolig og betalt 10 prosent i forskudd er disse prosentene inkludert i kravet om 15 prosent egenkapital. Da trenger du kun fem prosent egenkapital. 
  • Når du kjøper sammen med OBOS blir kjøpesum inkludert fellesgjeld lavere. Da trenger du mindre egenkapital og et lavere lånebeløp. I tillegg til å betjene boliglånet, betaler du leie til OBOS for den andelen av boligen som OBOS eier.
  • Du må søke om finansieringsbevis, og det blir spesifisert i finansieringsbeviset hvor mye du kan betale i husleie.

Det er enkelt å søke om Boliglån Deleie hos OBOS-banken. En rådgiver tar kontakt med deg når du har samtykket til innhenting av info fra Altinn. Rådgiveren hjelper deg med å finne en finansieringsløsning som passer deg og din økonomi.

Priser og betingelser

Boliglån Deleie
Nominell rente
Effektiv rente*
Nominell rente fra 23.06.23
Effektiv rente fra 23.06.23
OBOS-medlem (85% belåning) 4,58%  4,74% 4,83% 5,00%

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 000 000 kroner og nedbetalingstid på 25 år. Inkluderer både etableringsgebyr og månedlig termingebyr.

Se alle priser og betingelser i prislisten

Priser, renter og gebyr på våre lån