Hopp til innholdet

Slik finansierer du byggeprosjektet ditt

De fleste som bygger hus på egen tomt, har behov for lån. Vi hjelper deg med byggelån til ditt nye Flukshus. 

Komplett finansieringsløsning

Når du bygger hus med Block Watne Fluks, hjelper vi deg med finansieringen. Da kan du bruke tiden din på å planlegge drømmeboligen, fremfor å bekymre deg for finansieringen.

Byggelånet dekker de løpende kostnadene i byggeperioden. Det eneste du trenger å gjøre, er å godkjenne fakturaene underveis, så sørger vi for delutbetalinger slik at alt blir betalt til rett tid. Når du har overtatt boligen og ferdigattesten er på plass, gjør vi om byggelånet til OBOS Nyboliglån med ekstra god rente. 

Hvor mye kan jeg bygge for?

Byggekostnadene kan variere enormt ut fra tomten, størrelsen på huset og hvordan du ønsker at huset skal se ut. Første steg på veien er derfor å få et finansieringsbevis der det fremkommer hva maksimalt kontraktsbeløp fra Block Watne Fluks er.

Når du vet hvor mye du kan bygge for, kan du og OBOS Block Watne raskere komme frem til et løsningsforslag som passer både behov, drømmer og budsjettet du har til rådighet.

Ved beregning av maksimalt kontraktsbeløp, tar vi utgangspunkt i hvor mye egenkapital du har, og hvor mye du kan ha i langsiktig lån når boligen står ferdig.

I beregningen tar vi også hensyn til at det kan komme endringer etter at byggekontrakten er signert, at prisene indeksjusteres underveis i byggeprosjektet, og at finanskostnader i byggeperioden dekkes av byggelånet. Dette gir deg trygghet for at du kommer i mål med prosjektet, uten å bekymre deg for hvordan du skal finansiere uforutsette kostnader.  

Slik får du finansieringsbevis:

  • Bruk kalkulatoren og regn ut hvor mye du kan ha i lån når drømmeboligen din står ferdig.  
  • Fyll ut dine kontaktopplysninger og send inn søknaden. Skriv i kommentarfeltet at du planlegger å bygge et Flukshus. 
  • Når søknaden er sendt, vil du bli bedt om å samtykke til at vi kan hente skattemelding og inntektsopplysninger fra Altinn.
  • En rådgiver tar deretter kontakt med deg. Rådgiveren kan svare på spørsmål du måtte ha rundt finansering, og ordner finansieringsbeviset du trenger.
  • Når finansieringsbeviset er på plass, kan du sette i gang prosjektet med å få tegnet drømmeboligen.

Beregn hva du kan få i langsiktig lån

kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Så mye tåler du å ha i langsiktig lån

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan blant annet dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Fra finansieringsbevis til utbetalt byggelån

Når du og Block Watne Fluks har tegnet drømmeboligen din, er det viktig at du får en takstmann til å gi deg en forhåndstakst som forteller hvor mye boligen vil være verd når den står ferdig oppført på tomten. Vi trenger taksten for å kunne regne ut belåningsgrad. Et langsiktig lån skal ikke overstige 85 prosent av boligens verdi. Dette er en sikkerhet både for deg og banken. 

Vi trenger også kopi av kjøpekontrakten fra Block Watne Fluks. Kjøpekontrakten viser hvor mye det koster å bygge boligen, og inkluderer en faktureringsplan som følger fremdriften i prosjektet. 

Er kontraktssummen innenfor beløpet som står oppgitt i finansieringsbeviset, og lånebehovet ikke overstiger 85 prosent av forhåndstaksert verdi på boligen, får du et lånetilbud med oversikt over lånekostnader. Når lånetilbudet er signert, kan du sette i gang byggeprosjektet.  

Priser og renter

Type lån: Pris: Priseksempel:
Byggelån
Midlertidig lån på inntil 85% av verdien av den nye boligen, basert på forhåndstakst.
5,25% på trukket beløp.
0,33% provisjon per kvartal på lånerammen.
Etablering: 5 000 kr
Låner du 4 millioner kroner og belaster lånerammen i 12 måneder, blir kostnaden 227 800 kroner. Kostnaden belastes når du gjør opp lånet.
OBOS Nyboliglån
Langsiktig lån på inntil 85% av boligens verdi. Vi anbefaler en ny takst når boligen står ferdig.

2,58% 

Låner du 4 millioner kroner over 25 år, blir totalsummen 4,85 millioner kroner og effektiv rente 1,61%.

Priser, renter og gebyr på våre lån

Ikke registrert i OBOS-banken?

Det er unnagjort på få minutter, og det er selvfølgelig helt kostnadsfritt. Du får tilgang til nettbanken med én gang.

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.