OBOS Nyboliglån

Det skal være lett å velge ny bolig. Derfor gir vi deg ekstra god rente på lån til OBOS’ og Block Watnes boligprosjekter.

  • 2,09 % rente, uavhengig av lånebeløp
  • Lån inntil 85 % av kjøpesummen
  • Mellomfinansiering til samme rente
  • Mulighet for rentefritt lån til forskudd ved kontraktsinngåelse  

Lånekalkulator OBOS Nyboliglån

Pris pr mnd: Informasjon
Effektiv rente: Informasjon
Totalkostnad:

Planlegger du å kjøpe ny bolig, eller lurer du bare på hvor mye du kan få i lån?

Har du allerede kjøpt ny bolig?

Du kan søke om OBOS Nyboliglån helt frem til du skal overeta din nye bolig. Benytt fordelen som OBOS-medlem og få god rente på boliglånet du også.

Fordeler med OBOS Nyboliglån

Finansiering av innbetalinger før overtagelse 

Vanligvis betales et forskudd på 100 000 kroner ved kontraktsinngåelse. Deretter betales 10 prosent av totalprisen ved vedtak om byggestart. 

  • Dersom du finansierer hele lånet hos oss får du forskuddet rentefritt frem til vedtak om byggestart.  
  • Ved vedtak om byggestart finansierer vi delinnbetalingen på 10 prosent av totalprisen til samme rente som det langsiktige lånet

 

Langsiktig lån 

Når du overtar den nye boligen og hele kjøpesummen skal innbetales, får du et langsiktig lån. Du får samme pris uavhengig av lånebeløp, og kan låne inntil 85% av kjøpesummen med 30 års nedbetalingstid. I mange banker får du kun et finansieringsbevis for å kjøpe boligen, og du må ordne finansiering på nytt før overtagelse. Det slipper du med OBOS Nyboliglån. Vi ordner alt det praktiske med en gang, og legger lånet klart til utbetaling frem i tid. Da kan du fokusere på flyttingen istedet. 

 

Mellomfinansiering 

Dersom du overtar din nye bolig før du har solgt den gamle, kan vi hjelpe deg med mellomfinansiering. Hos oss får du dette til samme rente som det langsiktige lånet. 

 

Nyboligkjøpere prioriteres 

Den nye boliglånsforskriften setter begrensninger på hvor mye bankene kan gi i lån. Bankene er gitt mulighet til å fravike ett eller flere av disse kriteriene for inntil 10 prosent av utlånsvolumet (kun 8 prosent i Oslo). I OBOS-banken prioriterer vi å bruke denne fleksibilitetskvoten på de som ønsker å kjøpe ny bolig fra OBOS eller Block Watne. Det vil si at det kan være mulighet for å få lån selv om lånebehovet ditt overstiger fem ganger brutto årsinntekt. Her gjøres det en helhetlig vurdering av din økonomiske situasjon. 

 

Priser og betingelser

OBOS Nyboliglån tilbys OBOS-medlemmer og gjelder kjøp av ny bolig fra OBOS eller Block Watne. Det forutsettes at du har nettbank hos oss, med en lønnskonto for belastning av terminbeløp. Du får nettbank ved å registrere deg som kunde. Dette er kostnadsfritt, og tar bare noen få minutter. 

OBOS NyboliglånInnenfor 85% av verdigrunnlagetEffektiv rente
Finansiering av forskudd på inntil 100 00 kr ved signering før vedtak om byggestart  Rentefritt i inntil 6 mnd   
Finansiering av 10% forskuddsinnbetaling Nominell rente 2,09%  Avhenger av løpetid
Langsiktig lån på inntil 85% av kjøpesummen Nominell rente 2,09%  2,15%* 
Mellomfinansiering hvis du overtar ny bolig før du har solgt den gamle (forutsetter at du tar opp langsiktig lån) Nominell rente 2,09%   Avhenger av løpetid

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2.000.000 kroner med og nedbetalingstid på 25 år, og inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr. 

 

 

Trenger du hjelp?

Ring oss mellom 08:00 og 21:00

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×