Hopp til innholdet

Banken for barna

Enten det er boligsparing eller daglig bruk, har vi en konto som passer. Det er en enkel sak å følge med på kontoen i mobilbanken sammen med barna. 

Bestill barnekonto

Start tidlig

Gi barna en enklere vei inn på boligmarkedet. Allerede før barnet er født kan du anskaffe konto, kort, og ta i bruk mobilbanken. På den måten får barnet en god start på sitt økonomiske liv under trygge rammer.

Fra 0-års alder:

Det er aldri for tidlig å starte sparing til bolig. Med Boligspar Barn og Ungdom kan du gi barnet ditt en økonomisk start fra 0-års alder. Det koster ingenting å opprette kontoen som har 3,00% % i rente per år. 

Alle OBOS-medlemmer under 18 år kan få Boligspar Barn og Ungdom. Vi krever ikke at foreldre må være medlem, men de må ha konto hos oss i og med at begge disponerer kontoen. Vi anbefaler likevel medlemskap for å få fullt utbytte av de gode medlemsfordelene. Alle kan bli OBOS-medlem.

Barnet kan også få sin egen brukskonto. Til forskjell fra andre banker, er renten på OBOS-konto 1,50% - uavhengig av alder og hvor mye som står på kontoen. Dette koster selvfølgelig ingenting.

Fra barnet er 7 år

Etter fylte 7 år, kan barnet få bankkort. Kortet koster ingenting å ha eller bruke, og kan heller ikke overtrekkes. Har barnet mobiltelefon, er det ingen grunn til å vente med å laste ned mobilbanken. Sammen vil dere ha full oversikt over pengene som går inn og ut av kontoen.

Ungdom:

Etter fylte 15 år kan ungdommen opprette sin egen BankID, og eventuelt bruke Vipps som normalt. 

Etter fylte 18:

Ved fylte 18 år, anses barnet/ungdommen som voksen. Alle tilganger foreldrene har, blir slettet. Heretter er det opp til den unge voksne å selv bestemme hvem han eller hun vil dele konto med. BankID på mobil blir tilgjengelig for bestilling i nettbanken. 

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.