Hopp til innholdet

Slik bytter du bank

Flytt gradvis inn hos oss, og avslutt kundeforholdet i din gamle bank når og hvis du ønsker det. 

Ta i bruk OBOS-banken

Med en gang du blir registrert som kunde hos oss, får du automatisk en OBOS-konto. Kontoen står klar til bruk umiddelbart. Trenger du flere kontoer, bestiller du dem ganske enkelt i nettbanken. 

Det er lurt å laste ned mobilbank-appen, så har du alltid banken tilgjengelig. 

1. Bestill bankkort

Som OBOS-medlem betaler du ingen årsgebyr på kortet, og det er fort gjort å bestille det i nettbanken. Det beste av alt er at du velger din egen PIN-kode. Du slipper med andre ord å måtte huske enda en kode.

2. Få pengene inn på riktig konto

Send en e-post til arbeidsgiveren din med det nye kontonummeret slik at lønnen kommer inn på riktig konto. Om du mottar andre innbetalinger som f.eks. barnetrygd, pensjon, barnebidrag, studielån/stipend, og skattepenger, bør du også informere dem det gjelder om det nye kontonummeret ditt.

3. Oppdater appene dine

Husk også å oppdatere betalingsinformasjonen din i Vipps, Ruter, Google Play, App Store og andre steder der du har lagret kort- eller kontonummer. Det er kjedelig om du ikke får betalt fordi du har glemt å registrere nytt kort- eller kontonummer på forhånd.

4. Flytt betalingsavtaler 

Hvis du har avtalegiroer i din gamle bank, kan du registrere dem på nytt hos oss. Det er enklere enn mange tror å flytte avtalegiro. 

Andre betalingsavtaler, eksempelvis faste trekk til forskjellige kontoer eller betalinger, er en enkel sak å lage på nytt. Har du eFaktura-avtaler, så dukker de automatisk opp i alle nettbankene du har.

5. Del konto

Ønsker du å dele konto med ektefelle/samboer/noen andre du er glad i? Legg den eller de til som "disponent", så får alle tilgang til kontoen i hver sin nettbank. Du kan også bestille  bankkort til den du deler kontoen med. Begge må være registrert som kunde, men kortet koster ingenting for OBOS-medlemmer. 

6. Avslutt kundeforholdet i nåværende bank

Ønsker du å avslutte kundeforholdet i din gamle bank, anbefaler vi at du bestiller BankID og BankID på mobil hos oss først. Det gjør du i nettbanken. Flytter du lønnskonto, sparekonto og betalingsavtaler, så skal det være nok at du sender banken en melding med din oppsigelse.

Andre ting å huske på:

  • Husk å makulere gamle kort og kodebrikker. Da slipper du eventuelle årsgebyrer som trekkes fra kontoen.
  • Har du regninger til forfall i gammel bank, kan du slette dem og registrere dem på nytt hos oss. 
  • Betal eventuell negativ saldo i gammel bank. 
  • Ta gjerne vare på kontoutskrifter og årsoppgaver fra gammel bank.  Arkivfunksjonen forsvinner når nettbankavtalen avsluttes.  

Har du ikke registrert deg i OBOS-banken?

Det er enkelt og uforpliktende å registrere seg. Bruk BankID, så er nettbanken klar til bruk med én gang.

Registrer deg

Priser hos andre banker

På finansportalen.no kan du sammenligne priser på tvers av bankene. 

Flytte lånet?

Ønsker du å flytte lånet over til oss? Det kan lønne seg for deg.

Søk om lån

Har du barnekonto i en annen bank? 

Bruke eller spare? Uansett hva kontoen skal brukes til, har vi gode fordeler for barna. Det er enkelt, trygt og lønnsomt å ha konto hos oss.

Se barnas muligheter i OBOS-banken