Hopp til innholdet

Slik bytter du bank

Flytt gradvis inn hos oss, og avslutt kundeforholdet i din gamle bank når og hvis du ønsker det. 

Ta i bruk OBOS-banken

Med en gang du er registrert som kunde hos oss, får du automatisk en OBOS-konto. Kontoen står klar til bruk med en gang. Trenger du flere kontoer, bestiller du dem ganske enkelt i nettbanken. 

Det er lurt å laste ned mobilbank-appen, så har du alltid banken tilgjengelig. 

1. Bestill bankkort

I nettbanken kan du bestille bankkort og velge din egen PIN-kode. Som OBOS-medlem betaler du ingen årsgebyr på kortet.   

2. Få penger inn på riktig konto

Send en e-post til arbeidsgiveren din med det nye kontonummeret ditt, så lønnen kommer inn på riktig konto. Om du mottar andre innbetalinger som f.eks. barnetrygd, pensjon, barnebidrag, studielån/stipend, og skattepenger, bør du gi beskjed om det nye kontonummeret.

3. Oppdater appene dine

Husk også å oppdatere betalingsinformasjonen din i Vipps, Ruter, Google Play, App Store og andre steder der du har lagret kort- eller kontonummer. Det er kjedelig om du ikke får betalt fordi du har glemt å registrere nytt kort- eller kontonummer på forhånd.

4. Flytt betalingsavtaler 

Hvis du har avtalegiroer i din gamle bank, kan du registrere dem på nytt hos oss. Det er enklere enn mange tror å flytte avtalegiro. 

Andre betalingsavtaler, eksempelvis faste trekk til forskjellige kontoer eller betalinger, er en enkel sak å lage på nytt. Har du eFaktura-avtaler, så dukker de automatisk opp i alle nettbankene du har.

5. Del konto

Ønsker du å dele konto med ektefelle/samboer/noen andre du er glad i? Legg den eller de til som "disponent", så får alle tilgang til kontoen i hver sin nettbank. Du kan også bestille  bankkort til den du deler kontoen med. Begge må være registrert som kunde, men kortet koster ingenting for OBOS-medlemmer. 

6. Avslutt kundeforholdet i nåværende bank

Ønsker du å avslutte kundeforholdet i din gamle bank, anbefaler vi at du bestiller BankID og BankID på mobil hos oss først. Det gjør du i nettbanken. Flytter du lønnskonto, sparekonto og betalingsavtaler, så skal det være nok at du sender banken en melding med din oppsigelse.

Andre ting å huske på:

  • Husk å makulere gamle kort og kodebrikker. Da slipper du eventuelle årsgebyrer som trekkes fra kontoen.
  • Har du regninger til forfall i gammel bank, kan du slette dem og registrere dem på nytt hos oss. 
  • Betal eventuell negativ saldo i gammel bank. 
  • Ta gjerne vare på kontoutskrifter og årsoppgaver fra gammel bank.  Arkivfunksjonen forsvinner når nettbankavtalen avsluttes.  

Har du ikke registrert deg i OBOS-banken?

Det er enkelt og uforpliktende å registrere seg. Bruk BankID, så er nettbanken klar til bruk med én gang.

Registrer deg

Flytte lånet?

Ønsker du å flytte lånet over til oss? Det kan lønne seg for deg.

Søk om lån

Har du barnekonto i en annen bank? 

Bruke eller spare? Uansett hva kontoen skal brukes til, har vi gode fordeler for barna. Det er enkelt, trygt og lønnsomt å ha konto hos oss.

Se barnas muligheter i OBOS-banken