Hopp til innholdet

Slik bytter du bank

For medlemmer lønner det seg å bytte til OBOS-banken. I tillegg til gratis bankkort og rente på lønnskontoen, slipper du unødvendige gebyrer.

Bytt til OBOS-banken

Følg disse enkle stegene:

 

Ta i bruk OBOS-banken

Mange tror det er komplisert og tidkrevende å bytte bank, men det tar faktisk ikke mer enn to minutter. Så fort du blir kunde hos oss, får du automatisk en OBOS-konto klar til bruk. Trenger du flere kontoer eller bankkort, bestiller du det ganske enkelt ved å logge inn. 

 

Bestill bankkort

Som medlem, betaler du ingen årsgebyr for kortet (noe man vanligvis gjør i andre banker). I tillegg til at du kan velge din egen PIN-kode, kan du aktivere Apple Pay/ Google Pay i mobilbanken med en gang. Du kan med andre ord begynne å "bruke kortet" før det har kommet i posten.

Få lønn inn på riktig konto

Send det nye kontonummeret til arbeidsgiveren din, så vil lønnen komme inn på riktig konto. Vi har gjort klar en e-post til deg nedenfor. Du trenger bare å fylle inn e-postadresse og kontonummer.

Informer gjerne også andre du mottar innbetalinger fra, for eksempel barnetrygd, pensjon, barnebidrag, studielån/stipend, og skattepenger.

Oppdater appene dine

Oppdater betalingsinformasjonen din i Vipps, Ruter, Google Play, App Store eller andre steder der du har lagret kort- eller kontonummer. Det er kjedelig om du ikke får betalt fordi du har glemt å registrere nytt kort- eller kontonummer på forhånd.

Flytt betalingsavtaler 

For å flytte avtalegiro, har vi laget en enkel oppskrift du kan følge: slik flytter du avtalegiro
Har du eFaktura-avtaler, dukker de automatisk opp i alle nettbanker du har. Betalingsavtaler og faste trekk må du opprette på nytt, men det er en engangsjobb gjort på få minutter.

Avslutt kundeforholdet i nåværende bank

Vil du avslutte kundeforholdet i din gamle bank, er det lurt å bestille BankID og BankID på mobil hos oss først. Når du har flyttet over alt, skal det være nok å sende banken en melding om at du sier opp kundeforholdet.

Lurt å gjøre:

  • Betal eventuell negativ saldo i gammel bank. 
  • Makuler gamle kort og kodebrikker, så slipper du eventuelle årsgebyrer som trekkes fra kontoen.
  • Har du regninger til forfall i gammel bank, kan du slette dem og registrere dem på nytt hos oss. 
  • Ta gjerne vare på kontoutskrifter og årsoppgaver fra gammel bank.  Arkivfunksjonen forsvinner når du avslutter kundeforholdet. 

Hvorfor velge OBOS-banken?

Det er lønnsomt, enkelt og trygt å bruke OBOS-banken.

Utnytt fordelene dine

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene. 

Ikke registrert i OBOS-banken enda? 

Det er unnagjort på få minutter, og det er selvfølgelig helt kostnadsfritt. Du får tilgang til nettbanken med en gang.

Registrer deg