Hopp til innholdet

Slik bytter du bank

Flytt gradvis inn hos oss, og avslutt kundeforholdet i din gamle bank når og hvis du ønsker det. 

Slik bruker du OBOS-bankens tjenester

Det er helt kostandsfritt å ha nettbank og kontoer hos oss. Banken er alltid tilgjengelig på pc eller mobil, og du kan laste ned mobilbank-appen så du alltid har banken i lommen.
Med en gang du registrerer deg, oppretter vi automatisk en OBOS-konto for deg. Kontoen står klar til bruk uten at du trenger å gjøre noe som helst.

1. Få pengene inn på riktig konto

Send en e-post til lønningskontoret med ditt nye kontonummer så lønnen din kommer inn på riktig konto. Om du mottar andre innbetalinger som f.eks. barnetrygd, pensjon, barnebidrag, studielån/stipend, og skattepenger, bør du gi beskjed om det nye kontonummeret.

2. Oppdater appene dine

Husk også å oppdatere betalingsinformasjonen din i Vipps, Ruter, Google Play, App Store og andre steder der du har lagret kontonummer eller kortnummer. Det er kjedelig om du ikke får betalt hvis du glemmer å registrere nytt kort- eller kontonummer på forhånd.

3. Bruk OBOS-bankens tjenester

Når du får lønn inn på OBOS-konto, er det lurt å ha kort slik at du kan bruke kontoen som normalt. Bestill kort i nettbanken eller i mobilbanken, så får du betalt fra kontoen. Er du OBOS-medlem, betaler du ingen årsgebyr.  Avtalegiroer i eksisterende bank, er fort gjort å flytte over. 
Andre betalingsavtaler (f.eks. faste trekk til forskjellige kontoer eller betalinger) er en enkel sak å lage på nytt i OBOS-banken. Om du har eFaktura-avtaler, så dukker de automatisk opp i alle nettbanker du har.

4. Avslutt kundeforholdet i nåværende bank

Ønsker du å avslutte kundeforholdet i din gamle bank, anbefaler vi at du bestiller BankID og BankID på mobil hos oss først (om du ikke allerede har gjort det). Det gjør du i nettbanken. Andre ting å huske på:

  • Makulér gamle kort og kodebrikker. Da slipper du eventuelle årsgebyrer som blir trukket fra kontoen.
  • Har du regninger eller faste trekk til forfall i gammel bank, kan du slette dem og registrere dem på nytt hos oss. 
  • Betal eventuell negativ saldo i gammel bank. 
  • Ta gjerne vare på kontoutskrifter og årsoppgaver fra gammel bank- Arkivfunksjonen forsvinner når nettbankavtalen avsluttes.  

Har du ikke registrert deg i OBOS-banken?

Det er veldig enkelt og uforpliktende å registrere seg. Bruker du BankID er nettbanken klar til bruk med en gang.

Registrer deg

Mye å spare på å bytte bank

Finansportalen har en tjeneste der du kan sjekke hva det koster å bruke kortet og hvilke gebyrer banken din har. Det viser seg at du kan spare flere tusen kroner på å bytte bank.

Ta banktesten

Flytte lånet?

Ønsker du å flytte lånet over til oss? Det kan lønne seg for deg.

Søk om lån

Har du barnekonto i en annen bank? 

Bruke eller spare? Uansett hva kontoen skal brukes til, har vi gode fordeler for barna. Det er enkelt, trygt og lønnsomt å ha konto hos oss.

Se barnas muligheter i OBOS-banken