Hopp til innholdet

Slik bytter du bank

For medlemmer lønner det seg å bytte til OBOS-banken. I tillegg til gratis bankkort og rente på lønnskontoen, slipper du unødvendige gebyrer.

Bli bankkunde

Følg disse enkle stegene for å bytte bank:

Ta i bruk OBOS-banken

Mange tror det er komplisert og tidkrevende å ta i bruk en ny bank, men det tar faktisk ikke mer enn to minutter. Så fort du blir kunde hos oss, får du automatisk en OBOS-konto klar til bruk. Trenger du flere kontoer eller bankkort, bestiller du det ganske enkelt ved å logge inn i nettbanken.

Bli bankkunde nå

Bestill bankkort

Som medlem betaler du ikke årsgebyr for kortet (noe man vanligvis gjør i andre banker). I tillegg til at du kan velge egen PIN-kode til bankkortet, kan du aktivere Apple Pay eller Google Pay i mobilbanken med en gang. Du kan med andre ord begynne å bruke kortet før du har fått det fysisk i posten.

Logg inn og bestill bankkort

Last ned mobilbanken

Opprett flere kontoer

Det er smart å opprette kontoer til ulike formål, som for eksempel brukskonto, reisekonto, matkonto, bufferkonto og sparekonto. Et tips er å gi kontoene dine egne navn slik at det blir enklere å holde oversikt over økonomien. 

Få lønnen din inn på riktig konto

Send det nye kontonummeret ditt til arbeidsgiveren din, så kommer neste lønn inn på riktig konto. Vi har gjort klar en e-post til deg nedenfor. Du trenger bare å fylle inn e-postadresse og kontonummer.

Send e-post til arbeidsgiver

Husk også på å gi beskjed til andre som du får faste utbetalinger fra, for eksempel Nav hvis du mottar trygd, Lånekassen for stipend og Skatteetaten for utbetaling av skattepenger.  

Oppdater appene dine

Logg inn i appene du bruker og oppdater betalingsinformasjonen din. Det kan for eksempel være apper du bruker ofte som Vipps, Vy, Ruter og App Store. Det er kjedelig om du ikke får betalt fordi du har glemt å registrere nytt kort eller kontonummer.

Flytt betalingsavtaler 

Vi har laget en oppskrift for hvordan du går frem for å flytte AvtaleGiroene dine. Les mer om hvordan du flytter du AvtaleGiroer

Har du eFaktura-avtaler, dukker de automatisk opp i alle banker du har. Betalingsavtaler og faste trekk må du opprette på nytt, men det er en engangsjobb gjort på få minutter.

Del kontoen samboer eller ektefelle

Med en eller flere felles kontoer er det enkelt å dele på utgiftene eller spare til noe sammen. I nettbanken kan du legge til disponent på de kontoene dere ønsker å ha felles. Det er også mulig å bestille bankkort, både til deg og disponenten, på konto dere har felles.  

Bestill BankID

Når du har fått første lønn inn på OBOS-kontoen din kan du bestille BankID. Hvis du skal avslutte hele kundeforholdet ditt i den gamle banken, slutter også BankIDen din å fungere. Du må derfor bestille ny hos oss før du avslutter kundeforholdet i den andre banken. Slik bestiller du BankID.

Avslutt kundeforholdet i gammel bank

Når du har fått flyttet kontoene og har aktivert BankID er du klar for å avsutte kundeforholdet i gammel bank. Det gjør du ved å sende en melding til den gamle banken der du sier opp kundeforholdet.

Andre ting som kan være lurt å gjøre

  • Makuler gamle kort og kodebrikker
  • Slett regninger du eventuelt har til forfall i gammel bank og registrere dem på nytt hos oss
  • Ta vare på kontoutskrifter og årsoppgaver fra gammel bank hvis du trenger de. Arkivfunksjonen forsvinner når du avslutter kundeforholdet

Hvorfor velge OBOS-banken?

Det er lønnsomt, enkelt og trygt å bruke OBOS-banken.

Utnytt fordelene dine

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene. 

Ikke registrert i OBOS-banken enda? 

Det er unnagjort på få minutter, og det er selvfølgelig helt kostnadsfritt. Du får tilgang til nettbanken med en gang.

Registrer deg