Hopp til innholdet

Boligspar Ung

Med Boligspar Ung får du som er mellom 18 og 34 år muligheten til å spare dobbelt så mye som vanlig BSU - med samme gode rente.

Logg inn og opprett konto

Dette er Boligspar Ung

Har du BSU-konto hos oss, kan du i tillegg spare inntil 300 000 kroner ved å opprette Boligspar Ung. Du får ingen skattefradrag for pengene, men til gjengjeld får du spart dobbelt så mye. Det betyr mer i egenkapital den dagen du finner drømmeboligen.

  • Lik rente som BSU, nemlig 2,80%.
  • Alle OBOS-medlemmer under 34 år med BSU-konto i OBOS-banken, kan opprette Boligspar Ung. Heldigvis kan alle bli medlem.
  • Det er ingen begrensning på hvor mye du kan spare per år, men maksbeløpet du kan spare på kontoen er 300 000 kroner.
  • Du kan sette inn penger på kontoen til dagen før du fyller 34 år.
  • Du kan ha én Boligspar Ung-konto.
  • Har du ikke brukt det du har spart innen du har fylt 34 år, forblir pengene på kontoen. Renten justeres til 0,50%. 

Overføre penger fra Boligspar Ung

Ønsker du å overføre penger fra Boligspar Ung til en av dine andre kontoer, er det en enkel sak. Logg inn i nettbanken og velg "Uttak Boligspar Ung" i menyen. Slik som med BSU, kan du ta ut det du har spart inneværende år. Om du vil ta ut mer, blir kontoen avsluttet.

Avslutte Boligspar Ung

Ønsker du å avslutte kontoen, er heller ikke det noe problem. Velg "Avslutt konto" i menyen når du er logget inn i nettbanken, og fyll ut skjema. Vær oppmerksom på at kontoen også blir avsluttet hvis du avslutter eller flytter BSU til en annen bank.

Skal du gjøre uttak eller avslutte Boligspar Ung før nyttår, er fristen for å gi oss beskjed om dette før 28. desember.

Rente på Boligspar Ung

Sparekonto

Gjeldende rente

Inntil 300 000 kr 2,80% per år
Etter at du har fylt 34, forblir pengene på kontoen om du ikke allerede har brukt dem. Renten justeres til det samme nivået som OBOS-konto.

Overføre konto fra annen bank 

Er du under 34 år og har BSU og BSU 2.0 eller tilsvarende i en annen bank, kan du når som helst flytte kontoene til oss. Fyll ut og send oss fullmaktsskjema, så sørger vi for overføring av pengene du har spart. Opptjente renter i annen bank blir regnet som spart beløp på din Boligspar Ung-konto hos oss. 

 

Våre sparekontoer

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.