Hopp til innholdet

Boligspar Ung

Med Boligspar Ung får du som er mellom 18 og 34 år muligheten til å spare dobbelt så mye som vanlig BSU, med samme gode rente.

Logg inn og opprett konto

Dette er Boligspar Ung

Har du en BSU-konto, kan du i tillegg til denne, spare inntil 300 000 kroner ved å opprette Boligspar Ung. Du får ingen skattefradrag for pengene, men du får en av markedets beste renter. Det betyr mer penger i egenkapital den dagen du finner drømmeboligen.

  • Alle OBOS-medlemmer under 34 år med BSU-konto, kan opprette Boligspar Ung. Heldigvis kan alle bli medlem.
  • Det er ingen begrensning på hvor mye du kan spare per år.
  • Maksbeløpet du kan spare er 300 000 kroner.
  • Du kan spare til dagen før du fyller 34 år.
  • Du kan ha én Boligspar Ung-konto.
  • Har du ikke brukt det du har spart i BSU innen du har fylt 34 år, er det ingen problem. Pengene forblir på kontoen, men renten justeres til 1,10%. 

Overføre penger fra Boligspar Ung

Ønsker du å overføre penger fra Boligspar Ung til en av dine andre kontoer, er det en enkel sak. Send oss en melding i nettbanken med beløp og kontonummer, så ordner vi resten. Slik som med BSU, kan du ta ut det du har spart inneværende år. Om du vil ta ut mer enn du har spart inneværende år, blir kontoen avsluttet.

Avslutte Boligspar Ung

Ønsker du å avslutte kontoen, er heller ikke det noe problem. Vi trenger bare å vite hvilket kontonummer pengene skal flyttes til, og det kan du skrive i en melding i nettbanken. Vær oppmerksom på at kontoen også blir avsluttet hvis du avslutter eller flytter BSU til en annen bank.

 

Rente på Boligspar Ung

BeløpGjeldende rente
Inntil 300 000 kr 3,70% per år


Overføring av konto fra annen bank 

Er du under 34 år og har BSU og BSU 2.0 eller tilsvarende i en annen bank, kan du når som helst flytte kontoene til oss. Fyll ut og send oss fullmaktsskjema, så sørger vi for overføring av pengene du har spart tidligere. Opptjente renter i annen bank blir regnet som spart beløp på din Boligspar Ung-konto hos oss. 

Ikke registrert i OBOS-banken?

Det er unnagjort på få minutter, og det er selvfølgelig helt kostnadsfritt. Du får tilgang til nettbanken med en gang.

Priser hos andre banker

På finansportalen.no kan du sammenligne priser på tvers av bankene.