Hopp til innholdet
Jente i en park

BSU - Boligsparing for unge 3,45 %   

BSU er en spareordning for deg mellom 18 og 34 år. Du kan spare inntil 25 000 kroner hvert år, og av det får du 20 % i skattefradrag. 

Opprett BSU-konto

Boligsparing er smart sparing

Er du mellom 18 og 34 år og har inntekt du skatter av, så er sparing i BSU noe av det mest lønnsomme du kan gjøre. Denne spareordningen lar deg spare inntil 25 000 kroner hvert år, og av det får du 20 prosent i skattefradrag. Det betyr at du kan få igjen 5 000 kroner på skatten hvert år.

  • Alle medlemmer under 34 år kan få BSU. Heldigvis kan alle bli medlem.
  • Det du sparer i BSU kan du bruke til kjøp av bolig, eller til å betale ned på boliglån.
  • Du kan opprette én BSU-konto, men det er mulig å flytte den fra en bank til en annen. 
  • BSU-sparing kan kun brukes én gang.
  • Om du ikke har brukt pengene innen du har fylt 34 år, forblir pengene på kontoen med den samme gode renten. Dette er ikke alltid gjeldende i andre banker.

Flytte BSU-konto fra annen bank 

BSU-reglene er slik at det kun er lov til å ha BSU i én bank. Er du under 34 år, kan du flytte BSU-kontoen din fra en annen bank til OBOS-banken.

Frist for 2018
For å unngå problemer med rapportering til Skatteetaten ved årsskiftet, vil vi fra og med 05.12.2018 vente med å flytte BSU-kontoen din til januar 2019. Du får selvfølgelig beskjed når det er gjort. Ønsker du å flytte BSU-kontoen din til oss før januar, er det lurt å gjøre det innen 04.12.2018.

 

Slik gjør du det:

  • Bruk fullmaktsskjema og fyll ut navn på din tidligere bank, BSU-kontonummeret i tidligere bank, fødselsnummeret ditt (11 siffer), navn og adresse.
  • Har du tilleggsprodukter som BSU Start, pluss eller lignende kan du fylle ut kontonummeret for disse i feltet "Konto i tidligere bank".
  • Signatur er ikke nødvendig, vi sender deg henvendelse om elektronisk signering i etterkant.
  • Send oss fullmakten via kontaktskjema.
  • Vi sørger for overføring av pengene og du får beskjed når kontoen er flyttet. Du mister ingen renter ved flyttingen.

PS: I skjemaet står det et ferdigutfylt kontonummer. Dette er et felles kontonummer der pengene settes inn, før de overføres til din nyopprettede BSU-konto hos oss. 

Uttak av fra BSU-konto

Du kan ta ut hele eller deler av beløpet du har spart opp inneværende år, uten at kontoen blir sagt opp. Logg inn i nettbanken og velg "Overfør". Du kan overføre til hvilken som helst av dine egne kontoer i OBOS-banken. 

BSU-rente

BeløpGjeldende rente
Inntil 25 000 kroner per år, totalt 300 000 kroner 3,45 % per år

 

 

Sammenlign priser

Sammenlign våre priser med andre banker og selskaper på Finansportalen.

Gå til finansportalen.no

Våre priser

Få oversikt over priser og renter på lån, sparing og betalingstjenester.

Prisliste