Hopp til innholdet

Spar i fond

Fondssparing er et godt supplement til vanlig sparekonto for deg som ønsker å spare langsiktig. Sparing i fond innebærer høyere risiko, men også mulighet for høyere avkastning.

Fondssparing i OBOS-banken

OBOS-banken er en tilknyttet agent til Norne Securities og tilbyr gjennom dette forholdet en selvbetjent fondsløsning. Her kan du kjøpe og selge fond, opprette spareavtale, aksjesparekonto (ASK) og IPS-konto.

Du kan velge mellom fond fra følgende fondsforvaltere: DNB Asset ManagementEika KapitalforvaltningHoldbergfondeneOdin Forvaltning og Skagenfondene

Selvbetjent løsning

Les nøye gjennom informasjonen om fondene du kunne tenke deg å investere i, slik at du blir trygg på at de har en profil som passer for deg. Etiske retningslinjer for fondene, ligger på de enkelte forvalternes nettsider. Det er også lurt å se på hva de ulike fondene koster i form av honorar til fondsforvalteren. 

Hvilken risiko er du komfortabel med?

Det er helt opp til deg å ta egne kjøps- og salgsvurderinger, og gjøre deg opp en mening om hvilken type fond du ønsker å investere i. Vi har per i dag ingen investeringsrådgivning. 

Slik starter du fondssparing i nettbanken

 • Logg inn i nettbanken og gå til fondsløsningen via menyen. 
 • Første gangen du logger inn, må du lese gjennom og godta vilkårene for å ta i bruk løsningen.
 • Velg kontoen du ønsker å bruke i forbindelse med fondshandel.
 • Gå videre til fondsløsningen.
 • Her kan du lese deg opp på de ulike fondene, kjøpe og selge fond, opprette spareavtale, aksjesparekonto eller IPS-konto.

Slik kjøper du fond

Sett deg godt inn i løsningen, da slipper du mye hodebry. Du får full oversikt over hvilke fond det er mulig å investere i, risikoprofil og all annen relevant informasjon. 

 • Logg inn i nettbanken og gå til fondsløsningen via menyen. 
 • Når du er kommet inn i løsningen, kan du åpne menyen og trykke på «Fondsliste». Da får du opp fondslisten.
 • Velg mellom de ulike visningene "Utvalgte", "Tilgjengelige på ASK" eller "Alle".
 • Trykk på pilen til høyre for hvert fond for mer informasjon.
 • Når du har bestemt deg for hvilket eller hvilke fond du vil ha, klikk på handlevogn-ikonet.
 • Du kan selvfølgelig kjøpe flere fondstyper samtidig.
 • Når du har handlet ferdig, gjenstår det bare å fylle ut det du blir bedt om, og bekrefte handelen.
 • Gratulerer, du er gang med fondshandel! Husk at det kan ta 3-4 virkedager før kjøpet er gjennomført.

Flytte fond til OBOS-banken

Det er mulig å flytte over fond fra andre selskaper til oss. Vi vil bare gjøre oppmerksom på at noen leverandører kan ta seg betalt for jobben. Sjekk derfor med din nåværende fondsleverandør hvilke kostander/gebyrer en eventuell flytting kan føre med seg. 

Flytte fond til aksjesparekonto

Ønsker du å overføre aksjer og aksjefond til en aksjesparekonto uten å realisere gevinst og skatte av det, kan du gjøre det ut 2019.  

Fond og avkastning

Selv om den historiske utviklingen har vært positiv, er det viktig å huske på at det ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av hvor lenge du ønsker å spare, markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, i tillegg til avgifter for forvaltning og tegning/innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.