Hopp til innholdet

Slik får du finansieringsbevis

Her finner du forklaring på hva som skjer når du søker finansieringsbevis hos oss.

Er du på boligjakt og lurer på hvor mye du kan få i lån? Alt du trenger å gjøre for å finne din anbefalte låneramme er å fylle ut litt informasjon i boliglånskalkulatoren om deg og din økonomi, så får du svar umiddelbart.

Gå til boliglånskalkulatoren

Om du er fornøyd med beløpet du får opp, kan du gå videre og fylle ut søknad om finansieringsbevis. Vi vil gjøre oppmerksom på at det er et omtrentlig beløp du får opp i kalkulatoren. Ønsker du å vite helt nøyaktig hva du får i lån, må du sende inn søknad om finansieringsbevis.

Det er ingen forpliktelser ved å søke om finansieringsbevis, men du må registrere deg i banken. Grunnen er rett og slett at vi er pålagt av norske myndigheter å forsikre oss om din identitet. Når du registrerer deg, kan du bruke BankID fra en hvilken som helst bank til å legitimere deg. På den måten sikrer vi at du er rette personen.


Kort forklart:

  1. Når du fyller ut kalkulatoren, får du opp et beløp som er et estimat på hvor mye du kan få i lån. Tallet er basert på den informasjonen du fylte inn. 
  2. Går du videre, kan du fylle ut søknad om finansieringsbevis. Vi vil be om samtykke om å innhente informasjon om din gjeld og inntekt. Du slipper med andre ord å sende dette.
  3. Registrer deg i banken. Det er gjort på mindre enn et par minutter (om du allerede har BankID). Har du ikke BankID, tar det noen dager for da må vi sende deg kodebrikke i posten.
  4. En rådgiver tar kontakt med deg når søknaden din er ferdig behandlet.
  5. Du får finansieringsbeviset som er gyldig i 3 måneder på e-post. Dette er et bevis som forteller hvor mye du kan få i lån.  
  6. Når du har vært i signeringsmøte med megler, må du sende oss den signerte kontrakten så raskt som mulig. Ikke vent til rett før overtakelsesdatoen. Vi ordner det praktiske som gjenstår, så du heller kan bruke tiden på å tenke over hvilken innredning du vil ha i den nye boligen.
  7. Har du spørsmål underveis, ikke nøl med å ta kontakt!

Fordeler med å ha lån hos oss

Hvorfor velge OBOS-banken?

Det er lønnsomt, enkelt og trygt å bruke OBOS-banken.

Utnytt fordelene dine