Hopp til innholdet

Grønt boliglån

Tilpasset den nye, grønne hverdagen. Tilbys alle OBOS-medlemmer som har kjøpt eller som skal kjøpe bolig som kvalifiseres for grønt boliglån. 

Boliglånskalkulator

Regn ut hvor mye du kan låne. Er du fornøyd med beløpet kan du søke om å flytte lånet til OBOS banken.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Dette er grønt boliglån

I OBOS er vi opptatt av å bygge skånsomt for miljø og klima. Vi vet også at bærekraft er viktig for kundene våre. Derfor blir alle nye boligprosjekter i OBOS miljøsertifisert. 

Grønt boliglån har bankens beste rente, og tilbys alle som kjøper en bolig som kvalifiseres for lånet. Nytt eller brukt, lite eller stort, OBOS-bolig eller ikke; det viktigste for oss er at du kjøper en bolig som bidrar til å redusere karbonavtrykket.

Hva skal til for å få grønt boliglån?

  • Du er OBOS-medlem og skal kjøpe, eller bor i, en miljøsertifisert bolig. Er du ikke medlem, er det en enkel sak å bli det
  • Med miljøsertifisert bolig mener vi at boligen har sertifiseringen BREEAM Very good, Svanemerket, eller energimerket A/B.
  • Vi trenger dokumentasjon på at boligen er miljøsertifisert.  

Priser

Grønt boliglån Innenfor 75% Effektiv rente
OBOS-medlem Nominell rente: 3,25%  3,34%

Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetalingstid. Det inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr.

BREEAM-sertifisering

BREEAM ("Building Research Establishment‘s Environmental Assessment Method") er Europas fremste miljøsertifiseringsverktøy for bygninger, og er en garanti om at boligen oppfyller strenge krav til miljø og inneklima. 

Hva koster lånet?

Regn ut hva lånet vil koste deg per måned. 

Priser, renter og gebyr på våre lån

Refinansiering

Enten du har lån i en annen bank eller hos oss, kan det være lurt å sjekke om du kan spare penger ved å refinansiere.

Finn ut mer

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.