Hopp til innholdet
Familie rundt middagsbordet

OBOS Nyboliglån

Det er enkelt, trygt og lønnsomt med finansiering i OBOS-banken. Vårt nyboliglån er skreddersydd for kjøp av helt ny bolig fra OBOS og Block Watne.  

Boliglånskalkulator

Lurer du på hvor mye du kan få i lån? Prøv lånekalkulatoren og få et estimert lånebeløp.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Dette er OBOS Nyboliglån

Det skal være lett å velge ny bolig, og det skal være enkelt med finansiering. Derfor gir vi deg ekstra god rente på lån til OBOS og Block Watnes boligprosjekter. Det eneste du skal trenge å bruke tiden din på, er hvor sofaen skal stå og hvilken kjøkkenbenk du skal gå for.

Noen fordeler med Nyboliglån

  • Finansieringsbeviset er gyldig frem til du overtar din nye bolig, selv om overtakelsen er langt frem i tid. 
  • Svært god rente til 2,65% uavhengig av lånebeløpet.
  • Mellomfinansiering til samme rente.
  • Mulighet for rentefritt lån til forskuddsbetalingen.

Finansiering av forskuddsbetaling

I de fleste banker får du et finansieringsbevis for å kjøpe boligen. Når du skal overta, må du søke om finansiering på nytt. Det slipper du med OBOS Nyboliglån. Vi legger lånet klart til utbetaling frem i tid slik at du kan fokusere på flyttingen i stedet. 

  1. Signering: Vanligvis skal du betale et forskudd på 100 000 kroner når du signerer kontrakten. Finansierer du hele lånet hos oss, får du forskuddet rentefritt frem til vedtak om byggestart (inntil 6 måneder).  

  2. Vedtak om byggestart: Når byggestart er vedtatt, betaler du 10 prosent av totalprisen på boligen. Du får selvfølgelig lik rente som på det langsiktige lånet.

  3. Overtakelse: Når du overtar boligen og skal betale hele kjøpesummen, får du det langsiktige lånet. Du får lik rente uavhengig av lånebeløp, og du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen med 30 års nedbetalingstid.

Mellomfinansiering 

Dersom du overtar den nye boligen før du har fått solgt den gamle, skal vi selvfølgelig hjelpe deg med mellomfinansiering. I de fleste banker er renten på mellomfinansiering mye høyere enn det langsiktige lånet. Hos oss får du den samme renten. 

Nyboligkjøpere prioriteres 

Boliglånsforskriften setter begrensninger på hvor mye bankene kan gi i lån. Men for inntil 10 prosent av det bankene låner ut, får de lov til å fravike kriteriene (i Oslo kan vi fravike for 8 prosent). Vi bruker denne fleksibilitetskvoten på de som kjøper ny bolig fra OBOS eller Block Watne. Det betyr at du kan få innvilget lån, selv om lånebehovet ditt overstiger fem ganger brutto årsinntekt. Her gjør vi helhetsvurdering av søkerens økonomiske situasjon. 

Priser og betingelser for Nyboliglån

OBOS Nyboliglån er et spesiallån vi tilbyr medlemmer som kjøper helt ny bolig i et av OBOS eller Block Watne sine prosjekter. Vi forutsetter at det månedlige trekket går fra en konto i OBOS-banken. Når du registrerer deg får du samtidig din første OBOS-konto

OBOS NyboliglånInnenfor 85% av verdigrunnlagetEffektiv rente
Finansiering av forskudd på inntil 100 000 kr ved signering før vedtak om byggestart  Rentefritt i inntil 6 måneder   
Finansiering av 10% forskuddsinnbetaling Nominell rente 2,65%  Avhenger av løpetid
Langsiktig lån på inntil 85% av kjøpesummen Nominell rente 2,65%  2,72% 
Mellomfinansiering hvis du overtar ny bolig før du har solgt den gamle (forutsetter at du tar opp langsiktig lån) Nominell rente 2,65%  Avhenger av løpetid

Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetalingstid, og inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr. 

Priser hos andre banker

På finansportalen.no kan du sammenligne priser på tvers av bankene.