Hopp til innholdet
Familie rundt middagsbordet

OBOS Nyboliglån

Det er enkelt, trygt og lønnsomt med finansiering i OBOS-banken. Vårt nyboliglån er skreddersydd for kjøp av helt ny bolig fra OBOS og Block Watne.  

Boliglånskalkulator

Lurer du på hvor mye du kan få i lån? Prøv lånekalkulatoren og få et estimert lånebeløp.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Dette er OBOS Nyboliglån

Det skal være lett å velge ny bolig, og det skal være enkelt med finansiering. Derfor gir vi deg ekstra god rente på lån til OBOS og Block Watnes boligprosjekter. Det eneste du skal trenge å bruke tiden din på, er hvor sofaen skal stå og hvilken kjøkkenbenk du skal gå for.

Noen fordeler med Nyboliglån

  • Skreddersydd lån. Vi ordner det praktiske med finansieringen.
  • Svært god rente til 2,80% uavhengig av lånebeløpet.
  • Mellomfinansiering til samme rente når du flytter lånet ditt til OBOS-banken.

Finansiering av forskuddsbetaling

  1. Signering: Vanligvis skal du betale et forskudd på 100 000 kroner når du signerer kontrakten. Forskuddet har lik rente som det langsiktige lånet. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for høyere rente.

  2. Vedtak om byggestart: Når byggestart er vedtatt, betaler du 10 prosent av totalprisen på boligen. Du får selvfølgelig lik rente som på det langsiktige lånet.

  3. Overtakelse: Når du overtar boligen og skal betale hele kjøpesummen, får du utbetalt det langsiktige lånet. Du får lik rente uavhengig av lånebeløp, og kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen med 30 års nedbetalingstid.

Mellomfinansiering 

Dersom du overtar den nye boligen før du har fått solgt den gamle, skal vi selvfølgelig hjelpe deg med mellomfinansiering. I de fleste banker er renten på mellomfinansiering mye høyere enn det langsiktige lånet. Hos oss får du den samme renten når du flytter det eksisterende lånet over til oss. 

Nyboligkjøpere prioriteres

OBOS Nyboliglån er et spesiallån vi tilbyr medlemmer som kjøper helt ny bolig i et av OBOS eller Block Watne sine prosjekter. Livet blir litt enklere når du i tillegg har OBOS Nyboliglån. Alle som søker Nyboliglån kommer først i køen. Det betyr kort behandlingstid og et skreddersydd boliglån, slik at du kan forkusere på å flytte inn. 

Priser og betingelser for Nyboliglån

OBOS Nyboliglån tilbys kun til medlemmer. Det månedlige trekket går fra en konto hos oss. Når du registrerer deg som kunde, får du samtidig din første OBOS-konto. Ønsker du mellomfinansiering, forutsetter vi at du har lønnskontoen din hos oss.

OBOS NyboliglånInnenfor 85% av verdigrunnlagetEffektiv rente
Finansiering av 10% forskuddsinnbetaling Nominell rente 2,80%  Avhenger av løpetid
Langsiktig lån på inntil 85% av kjøpesummen Nominell rente 2,80%  2,88% 
Mellomfinansiering hvis du overtar ny bolig før du har solgt den gamle (forutsetter at du tar opp langsiktig lån) Nominell rente 2,80%  Avhenger av løpetid

Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetalingstid, og inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr. 

Priser hos andre banker

På finansportalen.no kan du sammenligne priser på tvers av bankene.