Hopp til innholdet
Ungt par på veranda i ny bolig

OBOS Nyboliglån

Det er enkelt, trygt og lønnsomt med finansiering i OBOS-banken. Vårt nyboliglån er skreddersydd for kjøp av helt ny bolig fra OBOS og Block Watne.  

Boliglånskalkulator

Lurer du på hvor mye du kan få i lån? Prøv lånekalkulatoren og få et estimert lånebeløp.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån

Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Fordeler med OBOS Nyboliglån

Det skal være lett å velge ny bolig. Derfor gir vi deg ekstra god rente på lån til OBOS og Block Watnes boligprosjekter.

  • Du får et finansieringsbevis som er gyldig helt frem til overtagelse, slik at du slipper å søke om lån på nytt når du skal overta boligen.
  • Svært god rente til 2,23 % uavhengig av lånebeløp.
  • Lån inntil 85 prosent av kjøpesummen.
  • Mellomfinansiering til samme rente som det langsiktige lånet.
  • Mulighet for rentefritt lån til forskudd ved kontraktinngåelse.

Finansiering av forskuddsbetaling før overtagelse

Vanligvis skal du betale et forskudd på 100 000 kroner når du signerer kontrakt. Deretter må du betale 10 prosent av totalprisen ved vedtak om byggestart. 

  • Dersom du finansierer hele lånet hos oss får du forskuddet rentefritt frem til vedtak om byggestart.  
  • Ved vedtak om byggestart finansierer vi delinnbetalingen på 10 prosent av totalprisen til samme rente som det langsiktige lånet.

Langsiktig lån

Når du overtar den nye boligen og hele kjøpesummen skal innbetales, får du et langsiktig lån. Du får samme pris uavhengig av lånebeløp, og kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen med 30 års nedbetalingstid.

I mange banker får du kun et finansieringsbevis for å kjøpe boligen, og du må ordne finansiering på nytt før overtagelse. Det slipper du med OBOS Nyboliglån. Vi ordner alt det praktiske med en gang, og legger lånet klart til utbetaling frem i tid. Da kan du fokusere på flyttingen istedet. 

Mellomfinansiering 

Dersom du overtar din nye bolig før du har solgt den gamle, kan vi hjelpe deg med mellomfinansiering. Hos oss får du dette til samme rente som det langsiktige lånet. 

Nyboligkjøpere prioriteres 

Boliglånsforskriften setter begrensninger på hvor mye bankene kan gi i lån. Bankene er gitt mulighet til å fravike ett eller flere av disse kriteriene for inntil 10 prosent av utlånsvolumet (kun 8 prosent i Oslo).

I OBOS-banken prioriterer vi å bruke denne fleksibilitetskvoten på de som ønsker å kjøpe ny bolig fra OBOS eller Block Watne. Det vil si at det kan være mulighet for å få lån selv om lånebehovet ditt overstiger fem ganger brutto årsinntekt. Her gjøres det en helhetlig vurdering av din økonomiske situasjon. 

Priser og betingelser for Nyboliglån

OBOS Nyboliglån er et spesiallån vi tilbyr medlemmer som kjøper helt ny bolig i et av OBOS eller Block Watne sine prosjekter. Vi forutsetter at det månedlige trekket går fra en konto i OBOS-banken. Når du registrerer deg får du samtidig din første OBOS-konto

OBOS NyboliglånInnenfor 85% av verdigrunnlagetEffektiv rente
Finansiering av forskudd på inntil 100 000 kr ved signering før vedtak om byggestart  Rentefritt i inntil 6 mnd   
Finansiering av 10 % forskuddsinnbetaling Nominell rente 2,23 %  Avhenger av løpetid
Langsiktig lån på inntil 85 % av kjøpesummen Nominell rente 2,23 %  2,29 %* 
Mellomfinansiering hvis du overtar ny bolig før du har solgt den gamle (forutsetter at du tar opp langsiktig lån) Nominell rente 2,23 %   Avhenger av løpetid

*Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 000 000 kroner med og nedbetalingstid på 25 år, og inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr.