Hopp til innholdet

OBOS Nyboliglån

Det er enkelt, trygt og lønnsomt med finansiering i OBOS-banken. Vi har egne lån til deg som ønsker å kjøpe helt ny bolig fra OBOS og OBOS Block Watne.  

Sjekk hvor mye du kan låne

Bruk boliglånskalkulatoren for å få et omtrentlig lånebeløp og hva det vil koste per måned.
kr
kr
Barn under 18 år
Antall biler
Beregn hva du kan få i lån
Estimert lånebeløp

0

Forutsetter 15% egenkapital Vis info
Egenkapital kan eksempelvis dekkes gjennom overskudd fra salg av bolig, BSU, sparepenger, støtte fra foreldre, kausjonist eller verdi i annen bolig.

Dette er OBOS Nyboliglån

  • Skreddersydd lån for deg som kjøper nytt boligprosjekt fra OBOS eller OBOS Block Watne.
  • Vi ordner det praktiske med finansieringen.
  • Svært god rente uavhengig av lånebeløpet.
  • Mellomfinansiering til samme rente når du flytter lånet ditt til OBOS-banken.
  • Forutsetter at du har lønnsinngang i OBOS-banken for å få finansieringsbevis.

Det skal være lett å velge ny bolig, og det skal være enkelt med finansiering. Derfor gir vi deg ekstra god rente på lån til OBOS' boligprosjekter. Vi hjelper deg også med finansieringsbevis hvis du skal kjøpe bolig med bostart eller deleie. Det eneste du skal trenge å bruke tiden din på, er å finne ut hvor sofaen skal stå og hvilken kjøkkenbenk du skal velge. 

Finansiering av forskuddsbetaling

  1. Signering: Vanligvis skal du betale et forskudd på 100 000 kroner når du signerer kontrakten. Forskuddet har lik rente som det langsiktige lånet. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for høyere rente.*

  2. Vedtak om byggestart: Når byggestart er vedtatt, betaler du 10 prosent av totalprisen på boligen. Du får selvfølgelig lik rente som på det langsiktige lånet.**

  3. Overtakelse: Når du overtar boligen og skal betale hele kjøpesummen, får du utbetalt det langsiktige lånet. Du får lik rente uavhengig av lånebeløp, og kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen med 30 års nedbetalingstid.

*For OBOS Block Watne betaler du vanligvis et forskudd ved signering. Her varierer beløpet fra prosjekt til prosjekt. 

**For OBOS Block Watne: Du betaler 10 prosent av kontraktssummen, inkludert forskuddet som er avtalt. Dette forutsatt forbehold om byggestart eller at myndighetene har gitt godkjennelse da du signerte kontrakten. Hvis forbeholdene ikke er avklart ved signering, betaler du som avtalt i fakturaplan ved byggestart. 

Mellomfinansiering 

Dersom du overtar den nye boligen før du har fått solgt den gamle, hjelper vi deg med mellomfinansiering. I de fleste banker er renten på mellomfinansiering mye høyere enn det langsiktige lånet. Hos oss får du den samme renten som på OBOS Nyboliglån når du flytter det eksisterende lånet over til oss. 

Nyboligkjøpere prioriteres

OBOS Nyboliglån er et spesiallån vi tilbyr medlemmer som kjøper helt ny bolig i et av OBOS eller OBOS Block Watne sine prosjekter. Livet blir litt enklere når du i tillegg har OBOS Nyboliglån. Alle som søker Nyboliglån kommer først i køen. Det betyr kort behandlingstid og et skreddersydd boliglån, så du kan fokusere på å flytte inn. 

Priser for Nyboliglån

OBOS Nyboliglån tilbys kun til medlemmer. 

OBOS NyboliglånInnenfor 85% av verdigrunnlagetEffektiv renteNominell rente fra 23.06.23Effektiv rente fra 23.06.23
Finansiering av 10% forskuddsinnbetaling Nominell rente 4,24%  Avhenger av løpetid 4,49% Avhenger av løpetid
Langsiktig lån på inntil 85% av kjøpesummen Nominell rente 4,24%  4,36%  4,49% 4,62%
Mellomfinansiering hvis du overtar ny bolig før du har solgt den gamle (forutsetter at du tar opp langsiktig lån) Nominell rente 4,24%  Avhenger av løpetid 4,49% Avhenger av løpetid
Boliglån Deleie  innenfor 85% av verdien Nominell rente 4,58% 4,74% 4,83% 5,00%

Effektiv rente er beregnet ved et annuitetslån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetalingstid, og inkluderer etableringsgebyr og månedlig termingebyr. 

Få lavere boliglånsrente med grønne valg

Er du OBOS-medlem og eier, eller skal kjøpe bolig? Da kan du få vår beste boliglånsrente hvis boligen kvalifiserer til grønt boliglån.

Priser, renter og gebyr på våre lån

Priser i andre banker

På Finansportalen kan du sammenligne priser på tvers av bankene.